Δημήτρης Σταθακόπουλος: “Το 1821 από τις πηγές” και την Ελληνική Επανάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημήτρης Σταθακόπουλος: “Το 1821 από τις πηγές” και την Ελληνική Επανάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος , νομικός , Δρας Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), σε ένα ραδιοφωνικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Αφορμή το νέο του βιβλίο “Το 1821 από τις πηγές” με 520 σελίδες πηγών για ανάγνωση στο πρωτότυπο κείμενο. Το βιβλίο προλογίζουν ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης, Γεώργιος Κοντογιώργης, και ο Ιστορικός – Νομικός, Δρ. Ανδρέας Κούκος και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις 24 γράμματα.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, παραθέτει θεατές και αθέατες πλευρές της Εθνεγερσίας, μέσα από τις πηγές περιγράφοντας την Ελληνική Επανάσταση, το κλίμα λίγο πριν από αυτή, το ξέσπασμα της αλλά και τους πρώτους μήνες της Επανάστασης.

Καταθέτει μάλιστα και την οπτική του, γιατί η δολοφονία του Καποδίστρια, είναι η κομβική στιγμή για την σύγχρονη πορεία των Ελλήνων ως κρατική υπόσταση με τα σπέρματα της υποτέλειας και της ξενοκρατίας να εμπεδώνονται ακριβώς μετά τον φόνο του Έλληνα Κυβερνήτη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube