Weather Icon

Βαριές απώλειες του τουρκικού στρατού εισβολής από τους Κούρδους στο Ιράκ

Βαριές απώλειες του τουρκικού στρατού εισβολής από τους Κούρδους στο Ιράκ

Το επίκεντρο του πολέμου στο Νότιο Κουρδιστάν συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή Τζεμτζό του Ζαπ. Σύμφωνα με το HPG, δύο εισβολείς σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες, ενώ ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε δεκάδες επιθέσεις με πυροβολικό σε περιοχές των ανταρτών.

Το επίκεντρο στον πόλεμο στο Νότιο Κουρδιστάν συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή Τζεμτζό του Ζαπ, στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Το Τζεμτζό βρίσκεται στην πόλη Σελαντιζε στην περιοχή Αμαντίγια, όπου ο τουρκικός στρατός διαθέτει μια μεγάλη στρατιωτική βάση. Από τις εκεί στρατιωτικές θέσεις γίνονται τακτικά επιθέσεις με χημικά όπλα κατά θέσεων ανταρτών.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, οι βομβαρδισμοί με παράνομα όπλα έχουν κλιμακωθεί στο Τζεμτζό. Οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG) και τα Ελεύθερα Γυναικεία Στρατεύματα (YJA Star) αντέδρασαν και μετέφεραν στρατηγικά τις δυνάμεις τους στην περιοχή, αποκρούοντας διαρκώς τις τουρκικές επιθέσεις και διεξάγοντας αντεπίθεση εναντίον του κατακτητή.

Πιο πρόσφατα, οι μαχητές των δύο ανταρτικών στρατών χτύπησαν τους εισβολείς στο Τζεμτζό την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του HPG, κινητές μονάδες έβαλλαν εναντίον τουρκικών στρατευμάτων συνολικά έξι φορές με ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, και τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Σε αντίποινα, ο τουρκικός στρατός εκτόξευσε απαγορευμένες βόμβες στις αμυντικές θέσεις των ανταρτών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επιθέσεις με οβίδες και βαρύ εξοπλισμό κατά του Τζεμτζό και της γύρω περιοχής της γειτονικής πόλης Σιντά.

Σύμφωνα με το HPG, οι κατοχικές δυνάμεις επιτέθηκαν και σε οικισμούς πολιτών σε άλλες περιοχές του Νοτίου Κουρδιστάν.

Συνολικά καταγράφηκαν τρία κύματα επιθέσεων από μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η περιοχή γύρω από το Γκιουντέ Ντερεζε στο Γκάρε και το Σερέ Μετίνα στη Μετίνα χτυπήθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Πληροφορίες για την έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube