Με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος προσωπικός φρουρός του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ μετά από επεισόδιο με ισραηλινές δυνάμεις.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην «Ν», ο φρουρός είχε τεθεί υπό προσωρινή κράτηση και αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τις Ισραηλινές Αρχές.

Αφορμή στάθηκε επεισόδιο που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της αφής Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Κατά τις ίδιες πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Αρχές συνέλαβαν προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ

Όπως δημοσίευσε το WAFA, «οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα Προξένου στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Αγίας Φωτιάς το Σάββατο και τον συνέλαβε».

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητεί την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».​

Ναυτεμπορική