Weather Icon

EurAsian Times: Η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα προσπαθούν να βοηθήσουν την Αρμενία να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες

EurAsian Times: Η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα προσπαθούν να βοηθήσουν την Αρμενία να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες

Η Αρμενία έχει σχεδόν διπλασιάσει τις αμυντικές της δαπάνες το τελευταίο έτος

Η Αρμενία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις εισαγωγές όπλων και να βρει νέους συμμάχους, αφού η Ρωσία δεν κατάφερε να παράσχει στη χώρα όπλα αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων που παρήγγειλε, γράφει η ινδική δημοσίευση EurAsian Times.

“Αυτό ανάγκασε την Αρμενία να αναζητήσει άλλες βιώσιμες επιλογές για την προμήθεια όπλων. Η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα επωφελήθηκαν από αυτό για να βοηθήσουν την Αρμενία, ενώ η Τουρκία και το Πακιστάν στάθηκαν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία έχει σχεδόν διπλασιάσει τις αμυντικές της δαπάνες το τελευταίο έτος. Το 2022, οι δαπάνες αυτές ήταν μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων δολαρίων και το 2024 θα είναι περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Αντρανίκ Κοτσαριάν, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του αρμενικού κοινοβουλίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όπλα που αγόρασε η Αρμενία.

Η Γαλλία δεσμεύτηκε για στρατιωτική βοήθεια προς την Αρμενία τον Οκτώβριο του 2023, παρόλο που προηγουμένως το Παρίσι είχε υποστηρίξει την Αρμενία μόνο πολιτικά. Η ευρωπαϊκή χώρα εντείνει τη δράση της εν μέσω της εμπλοκής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της ειρήνης που μεσολάβησε η Μόσχα με τη μεσολάβηση του Αζερμπαϊτζάν.

Ενώ η Γαλλία και η Ινδία έχουν συνεργαστεί για να εξοπλίσουν την Αρμενία, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα μείνει αμέτοχη. Είπε ότι αν θεωρήσει τις απειλές σοβαρές, θα “λάβει τα κατάλληλα μέτρα””, γράφει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube