REAL TIME |

Weather Icon

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κω

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κω
Συνεχίζεται η ανιστόρητη επιθετικη ρητορική από μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων που έγινε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην Κω. 
Τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου των Ποντίων Κω κ. Χαράλαμπου Ναβροζίδη φαίνεται ότι ενόχλησαν, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Τουρκία που αρνείται να ζητήσει συγνώμη για την σφαγή 353.000 Ποντίων και τον ξεριζωμό αμέτρητων Ελλήνων του Πόντου, κάτι που έχει κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. 

Ειδική αναφορά στα ηλεκτρονικά τουρκικά μέσα γίνεται στο γεγονός ότι καταδικάζει τα εγκαίνια αλλά και το ίδιο το μνημείο ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του Συνδέσμου “Τούρκων Ρόδου Κω ” Mustafa Kaymakci.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, για την ορθότητα του ρεπορτάζ. Ούτε στην Κω , ούτε στην Ρόδο υπάρχουν Τούρκοι. Ζουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες με υποχρεώσεις και δικαιώματα στην ελληνική επικράτεια. Αυτό ως προς τον τίτλο του υποτιθέμενου συλλόγου.
Δεύτερον , το μνημείο αλλά και το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και αναγέρθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.
Οι οποιεσδήποτε φωνές αντίδρασης στην αλλοδαπή, είναι το λιγότερο αστείες. 
Τα τουρκικά ΜΜΕ ομιλούν πάντως για αύξηση της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας με την ανέγερση του εν λόγω μνημείου ενώ αμφισβητούν ότι ο Ιμάμης του Βακούφ Κω κ. Ιρφάν
Τράμπα που παρέστη , είναι όντως ο θρησκευτικός ιερέας των μουσουλμάνων της Κω και κάνουν λόγο για κάποιον που ντύθηκε ιμάμης , πήγε στην εκδήλωση και φωτογραφήθηκε ! 
Πάντως όσα άρθρα διαβάσαμε , αναφέρεται ότι παρέστη ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς,ο γλύπτης Κικώτης Γεώργιος που κατασκεύασε το μνημείο, ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης,  
Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω,  δημοτικοί παράγοντες, πολίτες, μέλη του συλλόγου και στρατιωτικές αρχές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube