REAL TIME |

Weather Icon

Συνεργάτης του Πούτιν παραληρεί στο BBC Radio και απειλεί τη Βρετανία με πυρηνικό χτύπημα

Συνεργάτης του Πούτιν παραληρεί στο BBC Radio και απειλεί τη Βρετανία με πυρηνικό χτύπημα

Πυρηνικά όπλα δυνατόν να στρέφονται στο Λονδίνο! 

Ένας πρώην Ρώσος βουλευτής και σύμβουλος του Πούτιν προειδοποίησε ότι οι βρετανικές πόλεις θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των πυρηνικών όπλων του Πούτιν σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, σήμερα το πρωί στο πρόγραμμα Today.

Ο Σεργκέι Μάρκοφ μόλις και μετά βίας είχε ανταλλάξει ευχές με τον παρουσιαστή του BBC Radio 4, Τζάστιν Γουέμπ, όταν ξεκίνησε μια σειρά από απειλές για πυρηνικό πόλεμο: “Δεν είναι μια καλή μέρα για όλους. Στη Ρωσία υπάρχει μερική κινητοποίηση και για τους Βρετανούς ακροατές σας ο Βλαντιμίρ Πούτιν σας είπε ότι θα ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον δυτικών χωρών… συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας”.

“Οι πόλεις σας θα στοχοποιηθούν”.

Ο Μάρκοφ, ο οποίος εξελέγη στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας το 2007 εκπροσωπώντας το κόμμα του Πούτιν “Ενωμένη Ρωσία”, είναι τώρα καθηγητής διεθνών σχέσεων σε πανεπιστήμιο της Μόσχας και έχει ιστορικό να διαφημίζει τη ρητορική του Πούτιν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

“Εάν η Μεγάλη Βρετανία συνεχίσει να είναι επιθετική εναντίον της Ρωσίας… αν η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας εξακολουθεί να έχει σχέδιο να καταστρέψει τη Ρωσία, οι άνθρωποι στο Λονδίνο θα πρέπει να κατανοήσουν την απειλή [των πυρηνικών όπλων]”, είπε.

Ο Μάρκοφ από την αρχή άρχισε να αποδοκιμάζει τη συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί Ουκρανούς στρατιώτες ως “σκλάβους” για να εξαντλήσει τον ρωσικό στρατό: “Ήταν απολύτως σαφές ότι η Ρωσία δεν έχει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας… δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον Ουκρανών”, είπε.

“Αλλά η Ουκρανία είναι κατεχόμενη από δυτικές χώρες… είναι δυτικές χώρες που πολεμούν εναντίον του ρωσικού στρατού, χρησιμοποιώντας Ουκρανούς στρατιώτες ως σκλάβους τους. Αυτή ήταν η κύρια ιδέα του Βλαντιμίρ Πούτιν”.

Ο μπερδεμένος παρουσιαστής Τζάστιν Γουέμπ επέτρεψε στον Μάρκοφ να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα προτού ρωτήσει ήρεμα εάν ο πρώην βοηθός του Πούτιν και ο ρωσικός λαός πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει νικητής σε έναν πυρηνικό πόλεμο. “Όλοι στον κόσμο σκέφτονται τώρα τον πυρηνικό πόλεμο… που θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα τρελής συμπεριφοράς του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των πρωθυπουργών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και [Λιζ] Τρας”, απάντησε ο Μάρκοφ.

Στη συνέχεια, ο Γουεμπ πίεσε τον Μάρκοφ στα σχόλιά του και ρώτησε εάν οι άνθρωποι στη Ρωσία κατανοούν ότι, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου πλήρους κλίμακας, “σχεδόν όλοι στον κόσμο θα πέθαιναν”. Ο τρελός φίλος του Πούτιν συνέχισε διευκρινίζοντας: “Φυσικά, η Ρωσία δεν θέλει να πεθάνουν όλοι στον κόσμο. Αυτό που θέλει η Ρωσία είναι να λύσει αυτόν τον πόλεμο που οι δυτικές χώρες [ξεκίνησαν] εναντίον της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος”.

“Αλλά μόλις μας απειλήσατε όλους με πλήρη καταστροφή! Πυρηνικά όπλα στρέφονται στο Λονδίνο!” αναφώνησε ο Γουέμπ.

“Ναι, είναι δυνατό”, δήλωσε ο Μάρκοφ σε πλήρη αντίφαση με τις δηλώσεις του για την επιθυμία για ειρήνη.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube