Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πρ. διοικητής ΝΑΤΟ: Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, η Ρωσία έχει ακόμα χαρτιά να παίξει

Πρ. διοικητής ΝΑΤΟ: Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, η Ρωσία έχει ακόμα χαρτιά να παίξει

AP

Οι ΗΠΑ πρέπει να προσέχουν και να μην κηρύξουν «πρόωρη νίκη»

Οι ΗΠΑ πρέπει να προσέχουν και να μην κηρύξουν «πρόωρη νίκη» μετά από την ουκρανική επίθεση που ανάγκασε τα ρωσικά στρατεύματα σε μια άτακτη υποχώρηση στο βορρά, αναφέρει το Associated Press.

Αν και το Σαββατοκύριακο γιορτάστηκε ευρέως για τα κέρδη της Ουκρανίας, αξιωματούχοι των ΗΠΑ γνωρίζουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ακόμα στρατεύματα και πόρους να αξιοποιήσει και οι δυνάμεις του εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες περιοχές της ανατολής και του νότου.

«Συμφωνώ ότι δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε, επειδή η Ρωσία έχει ακόμα χαρτιά που μπορεί να παίξει», δήλωσε ο Φίλιπ Μπρίντλοβ, ένας απόστρατος στρατηγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που ήταν ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ από το 2013 έως το 2016.

«Η Ουκρανία κάνει πλέον ξεκάθαρα σταθερές αλλαγές στο ανατολικά και βόρεια και πιστεύω ότι εάν η Δύση εξοπλίσει κατάλληλα την Ουκρανία, θα μπορέσει να διατηρήσει τα κεκτημένα της», κατέληξε.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube