Weather Icon
Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση , Πολιτική 13 Σεπτεμβρίου 2022

Ν. Ανδρουλάκης: Μίλησε στην Ευρωβουλή για τις παρακολουθήσεις

Ν. Ανδρουλάκης: Μίλησε στην Ευρωβουλή για τις παρακολουθήσεις

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ζήτημα των παρακολουθήσεων

Μάριος Δανηλόπουλος

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετέφερε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης το ζήτημα των παρακολουθήσεων, εκτοξεύοντας σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις από το λογισμικό Predator, αναφέρθηκε και στην παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, την οποία απέδωσε σε απόπειρα να πληγεί η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε.

Η συζήτηση κράτησε πάνω από μία ώρα και ακούστηκαν περισσότεροι από 25 ευρωβουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον κ. Ανδρουλάκη και επέκριναν την ελληνική κυβέρνηση για την παρακολούθησή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να άρει, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, το απόρρητο ώστε να γίνει γνωστός ο λόγος που τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επέτρεψε σε όλα τα πρόσωπα, που βάσει της δημοσιογραφικής έρευνας σχετίζονται με τη χρήση των λογισμικών, να καταθέσουν στην Εξεταστική της Βουλής, ζητώντας αυτό να συμβεί στην αντίστοιχη επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου. «Το απόρρητο πρέπει να σταματάει εκεί που ξεκινάει η ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, στην οποία «αυταρχικοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως το κοινό μας μέλλον και τη φιλελεύθερη δημοκρατία, κάποιοι δυστυχώς, ενώ τους καταδικάζουν, μιμούνται πρακτικές τους».

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό μέτωπο, η Χαρ. Τρικούπη χαρακτήρισε «στοχοποίηση» τις αναφορές του πρωθυπουργού για το ΠΑΣΟΚ και τον Ν. Ανδρουλάκη κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ την Κυριακή.
Κομματικές πηγές σημείωναν ότι επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης «επιβεβαίωσε ότι στρατηγικός αντίπαλός του είμαστε εμείς», εκτιμώντας ότι επιχειρεί να αναδείξει την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ως «χαμένη». Εκεί αποδίδουν και την αποστροφή του για «πολιτική τερατογένεση», όπως χαρακτήρισε το σενάριο συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς, το οποίο απέρριπταν χωρίς περιστροφές, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι «βρίσκεται σε πανικό και αναζητεί διαφυγή σε ψεύτικα διλήμματα» με αποδέκτες και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube