Weather Icon
ΗΠΑ , Κορέα – Βόρειος Κορέα , Ρωσία 6 Σεπτεμβρίου 2022

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: H Βόρεια Κορέα «οπλίζει» τη Ρωσία

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: H Βόρεια Κορέα «οπλίζει» τη Ρωσία

Η Ρωσία αγοράζει εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού από την Β. Κορέα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς εκατομμυρίων βλημάτων πυροβολικού και ρουκετών από τη Βόρεια Κορέα για να υποστηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το γεγονός ότι η Ρωσία στρέφεται προς τη Βόρεια Κορέα αποδεικνύει ότι «ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις εφοδιασμού στην Ουκρανία, εν μέρει λόγω των ελέγχων των εξαγωγών και των κυρώσεων».

Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αναζητήσουν στο μέλλον επιπλέον βορειοκορεατικό στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Η Βόρεια Κορέα επιδίωξε να συσφίξει τις σχέσεις με τη Ρωσία καθώς μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Δύσης έχουν απομακρυνθεί από τη Μόσχα λόγω του πολέμου της στην Ουκρανία. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι η «ηγεμονική πολιτική» της Δύσης δικαιολογεί τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία για να προστατευθεί.

  • Οι Βορειοκορεάτες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να στείλουν εργατικό δυναμικό για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών στα ανατολικά της χώρας.
  • Επίσης, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα συναντήθηκε πρόσφατα με απεσταλμένους από δύο υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές περιοχές στην περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας και εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνεργασία στον «τομέα της εργατικής μετανάστευσης», επικαλούμενος τη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων λόγω της πανδημίας στη χώρα του.
  • Τον Ιούλιο η Βόρεια Κορέα έγινε το μόνο έθνος εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία που αναγνώρισε τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, ευθυγραμμιζόμενη περαιτέρω με τη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός παρέλαβε τον Αύγουστο μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6 και Shahed-series, που αγοράστηκαν  ως μέρος αυτού που η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει ότι είναι πιθανό μέρος ενός ρωσικού σχεδίου για την απόκτηση εκατοντάδων ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube