REAL TIME |

Weather Icon
ΟΗΕ , Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 18 Αυγούστου 2022

Ρόλο διαμεσολαβητή διεκδικεί ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι

Ρόλο διαμεσολαβητή διεκδικεί ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σχεδόν 40 λεπτά διήρκησε η συνάντηση Γκουτέρες – Ερντογάν – Ζελένσκι  

Σχεδόν 40 λεπτά διήρκησε η τριμερής συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Αντόνιο Γκουτέρες, στο Λβιβ της Ουκρανίας. Είχε προηγηθεί τετ α τετ των δύο προέδρων στη σκιά της έντασης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Σε κοινές δηλώσεις που παραχώρησαν αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ερντογάν για ακόμη μια φορά επιχείρησε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις συγκρούσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

«Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Δεν θέλουμε να ζήσουμε ένα νέο Τσερνόμπιλ» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε στον Ζελένσκι ότι θα παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας «όπως κάναμε μέχρι τώρα», ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη Συμφωνία για τα σιτηρά.

«Όλος ο κόσμος άρχισε να αισθάνεται τις θετικές συνέπειες της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης, που κατέστησε δυνατή την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα στον κόσμο».

in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube