REAL TIME |

Weather Icon

Να δίνονται απαντήσεις στην τουρκική προπαγάνδα

Να δίνονται απαντήσεις στην τουρκική προπαγάνδα

ΔΕΝ θα πρέπει να αφήνουμε την τουρκική προπαγάνδα να «προελαύνει»

  Η Θέση του “Φ”   

Η ΚΥΠΡΟΣ δεν διαιρείται για κανένα λόγο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν από έναν ισχυρό γείτονα που επιθυμεί η Κύπρος να μην υπάρχει ως κράτος από μόνη της και μόνο ως κράτος μαριονέτα της και ως σκαλοπάτι για τον έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου. Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, πρέσβη Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου. Η επιστολή τεκμηριωμένη συνιστά απάντηση στον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο και στους ισχυρισμούς που διατύπωσε για να «νομιμοποιήσει» το διαχωριστικό αφήγημα της κατοχικής δύναμης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Κύπριου πρέσβη θέτει στη σωστή διάσταση τα θέματα που εγείρονται σε σχέση με τις παράνομες επιδιώξεις της Άγκυρας. Δηλαδή, τον έλεγχο της Κύπρου μέσα από τη διάλυση του διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τουρκική αυτή λογική αποτελεί και την αφετηρία όλων των παράνομων και παράλογων αξιώσεων και επιδιώξεων της Τουρκίας. Η επιστολή με ημερομηνία 4 Αυγούστου απαντά αναλυτικά, εξαντλητικά, τεκμηριωμένα σε όσα περιλάμβανε η επιστολή του Τούρκου Μόνιμου Αντιπρόσωπου, ημερομηνίας 19 Μαΐου, με την οποία η κατοχική δύναμη πρόβαλε το αφήγημα για την ύπαρξη «δύο λαών» στην Κύπρο. Ο Φ. Σινιρίογλου προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ο διαχωρισμός των δυο κοινοτήτων έγινε με ευθύνη -δήθεν- των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αποτρέπουν τη λύση επειδή δήθεν δεν επιθυμούν τον διαμοιρασμό της εξουσίας και του πλούτου του νησιού.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε αυτούς τους ισχυρισμούς είναι η παράθεση των τουρκικών κινήσεων και ισχυρισμών για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση του νησιού. Κι αυτά τεκμηριώνονται με εκθέσεις του ίδιου του Διεθνούς Οργανισμού από τη δεκαετία του ΄60. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στην έκθεσή του για την Επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για την περίοδο 26 Απριλίου έως 8 Ιουνίου 1964, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1964 (S/5764, S/5764/Corr.1 και S/5764/Corr.2), δήλωσε ότι «η έλλειψη μετακίνησης των Τουρκοκυπρίων εκτός των περιοχών τους πιστεύεται ότι υπαγορεύεται και από πολιτικό σκοπό, δηλαδή να ενισχύσει τον ισχυρισμό ότι οι δύο κύριες κοινότητες της Κύπρου δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά μαζί στο νησί χωρίς κάποιο είδος γεωγραφικού διαχωρισμού».

ΔΕΝ θα πρέπει να αφήνεται η τουρκική προπαγάνδα να «προελαύνει». Δεν θα πρέπει να μένει οτιδήποτε επιχειρείται να προωθηθεί από πλευράς της Άγκυρας, χωρίς απάντηση. Με τεκμηρίωση να αποκαλύπτονται τα τουρκικά ψέματα, που κάποιοι τρίτοι δυστυχώς, υιοθετούν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube