REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία 18 Αυγούστου 2022

Η Ρωσία λέει ότι ίσως κλείσει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

Η Ρωσία λέει ότι ίσως κλείσει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

Πυρηνικά… παίγνια

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε την Πέμπτη ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία μπορεί να κλείσει αν οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις, κάτι που το Κίεβο έχει αρνηθεί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε μια ενημέρωση, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενεργού, χημικής και βιολογικής άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα συστήματα εφεδρικής υποστήριξης του εργοστασίου έχουν υποστεί ζημιές ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών. Ο Κιρίλοφ δήλωσε ότι σε περίπτωση ατυχήματος στο εργοστάσιο, το ραδιενεργό υλικό θα επηρέαζε τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της Ζαπορίζια καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο. Παραμένει κοντά στις γραμμές του μετώπου και έχει επανειλημμένα δεχθεί βομβαρδισμούς τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για τα πλήγματα στο εργοστάσιο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube