REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Τουρκία 25 Ιουνίου 2022

Τουρκικό drone με ουκρανικό κινητήρα σημειώνει νέο ρεκόρ υψομέτρου

Τουρκικό drone με ουκρανικό κινητήρα σημειώνει νέο ρεκόρ υψομέτρου

Το τουρκικό UAV Akıncı, που δημιουργήθηκε από την  Baykar Makina και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα ουκρανικής κατασκευής, σημείωσε νέο ρεκόρ υψομέτρου. Αυτό λέει ο τεχνικός διευθυντής της Baykar Makina, Selçuk Bayraktar, ο οποίος δημοσίευσε την είδηση στο Twitter.

«Το νέο εθνικό ρεκόρ υψομέτρου έχει σημειωθεί στα 45.118 πόδια (13.752 μέτρα)»:  αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης Akıncı σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ  τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, πετώντας στα 35.000 πόδια (περίπου 10,7 km).

Όπως έχει πει σε προηγούμενη συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ukrinform, ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar Makina, Halyuk Bayraktar, διάφορα μοντέλα UAV Akinci τροφοδοτούνται από κινητήρες ουκρανικής κατασκευής που ποικίλουν σε ισχύ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κινητήρες που κατασκευάζονται από τις ουκρανικές εταιρείες Ivchenko-Progres και Motor Sich.

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.ukrinform.net/rubric-economy/3513498-turkish-uav-powered-by-ukrainian-engine-sets-new-altitude-record.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube