REAL TIME |

Weather Icon

Σενέρ Λεβέντ: Οι κρυφοί εραστές της κατοχής της Κύπρου

Σενέρ Λεβέντ: Οι κρυφοί εραστές της κατοχής της Κύπρου

Όπως υπάρχουν εκατομμύρια υποστηρικτές του Χίτλερ και του Στάλιν στον κόσμο, έτσι υπάρχουν και στα κατεχόμενα υποστηρικτές  του Ερντογάν και της κατοχής

Γράφει ο Σενέρ Λεβέντ

Αφότου είδα όσα θα γράψω σε αυτό το άρθρο, αυτό που μου μένει είναι να πω και εγώ στην Τουρκία «αμάν, μην φύγεις πάνω από το κεφάλι μας, μείνε πάντα εδώ, μείνε μαζί μας». Τα κακά προκαλούν πολύ μεγαλύτερο θαυμασμό από τα καλά. Ειδικά αν η πηγή αυτού του κακού είναι μια μεγάλη δύναμη. Στον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια υποστηρικτές του Χίτλερ. Εκατομμύρια υποστηρικτές του Στάλιν.

Τώρα, ας αφήσουμε αυτό το βαθύ θέμα για ένα άλλο άρθρο και ας έρθουμε στα τελευταία μας χάλια. Την περασμένη βδομάδα, έγινε το Συνέδριο της Γυναικείας Οργάνωσης του CTP. Σε αυτό το συνέδριο, προσκλήθηκε και εκπρόσωπος από τον νότο. Η γενική γραμματέας της Γυναικείας Οργάνωσης του ΑΚΕΛ (ΠΟΓΟ) Σκεύη Κουκουμά. Η κυρία Κουκουμά έκανε μιαν ομιλία εκεί. Η ομιλία της μεταφράστηκε στα τουρκικά. Είπε το εξής: «Σας συγχαίρουμε για την αντίσταση που επιδεικνύετε κατά των παρεμβάσεων που γίνονται. Το νέο πρωτόκολλο, το οποίο υπογράφηκε ανάμεσα στην Άγκυρα και στην κατεχόμενη περιοχή και το περιεχόμενό του βγήκε στο φως την περασμένη βδομάδα, μετά από 36 μέρες και κατόπιν έντονων πιέσεων του CTP, αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στην κοινοτική ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων, στις ελευθερίες του και στα δικαιώματά τους και οδηγεί το Κυπριακό σε μεγαλύτερο αδιέξοδο».

Είπε «κατεχόμενη περιοχή». Και χάλασε ο κόσμος. Ο ηγέτης του CTP Τουφάν Έρχουρμαν δεν έχασε την ευκαιρία για να αποδείξει την αφοσίωσή του στην Τουρκία. Βγήκε αμέσως στο βήμα. Και γνωστοποίησε στην κυρία Κουκουμά τα όριά της. Είπε το εξής: «Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι κάτι που προτιμώ να κάνω για ομιλίες φιλοξενούμενων, όμως έχω υποχρέωση και ευθύνη να πω ξεκάθαρα ότι ως CTP δεν αποδεχόμαστε κάποιους όρους που χρησιμοποίησε στην ομιλία της εδώ η αξιότιμη εκπρόσωπος της ΠΟΓΟ και ότι απορρίπτουμε την ορολογία κατεχόμενη περιοχή».

Κοντολογίς, απέρριψε ότι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη εδώ. Το ίδιο είχε κάνει και σε συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία πριν τρία χρόνια. Τότε, είχε δηλώσει πως δεν συμφωνούσε με αυτά που είπε η Σελμά Εϊλέμ. Είναι ένα πλήρες ανάχωμα για την Τουρκία. Η ασφαλής ασπίδα της στην Κύπρο. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Τουρκία είναι εισβολέας και κατοχική δύναμη στην Κύπρο. Το ξέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Το ξέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ξέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ξέρουν όλα τα κράτη του κόσμου. Αλλά, το CTP δεν το ξέρει!

Υπάρχει και κάτι χειρότερο, όμως. Κοιτάξτε τον υπερβάλλοντα ζήλο του ΑΚΕΛ. Είδατε τι έγινε στην ιστοσελίδα «ΑΚΕΛ Τουρκικά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Άλλαξαν την ομιλία που έκανε η κυρία Κουκουμά στο συνέδριο του CTP. Αφαίρεσαν την έκφραση «κατεχόμενη περιοχή». Και έγραψαν το εξής: «Το πρωτόκολλο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Άγκυρα και στην τουρκοκυπριακή ηγεσία». Τι είναι αυτό, μωρέ; Τι διπλοπροσωπία είναι αυτή; Αν οι αντίπαλοι της κατοχής στην τουρκική πλευρά έχουν ασκήσει τόση βαρύτητα στον νότο, σημαίνει πως την έκανε η Τουρκία. Παραδόθηκαν από τη μια οι Τουρκοκύπριοι και από την άλλη οι Ελληνοκύπριοι. Αν είναι αυτή η κατάσταση, αυτό που απομένει είναι και εμείς να φωνάξουμε «ζήτω Τουρκία».

Αυτό που έκανε ο Τουφάν Έρχουρμαν σε μία προσκεκλημένη φιλοξενούμενη στο συνέδριο, από τη μια δεν ήταν δίκαιο και από την άλλη πόρρω απέχει από την ευγένεια. Αντί το ΑΚΕΛ να ζητήσει από το CTP να λογοδοτήσει γι’ αυτό, σχεδόν ζητά συγνώμη. Αποδέχεται ότι έκανε λάθος και διορθώνει αυτό το λάθος του! Τότε αφαιρέστε εκείνες τις ταμπέλες πλέον, κύριοι. Τις ταμπέλες που γράφουν ελεύθερη περιοχή και κατεχόμενη περιοχή. Να υποβάλει το ΑΚΕΛ ένα νομοσχέδιο στη Βουλή. Και να αφαιρεθούν. Μάλιστα, ακόμα ένα νομοσχέδιο. Να διεξάγεται ανάκριση στο εξής για όσους αποκαλούν την Τουρκία κατοχική δύναμη. Να οδηγούνται στο δικαστήριο. Να τιμωρούνται!

Πολύ σύντομα, άλλωστε, στον βορρά θα τιμωρούνται οι Τουρκοκύπριοι που αποκαλούν την Τουρκία κατοχική δύναμη. Να τιμωρούνται και στον νότο. Τι δηλαδή, εσείς νομίζετε ότι μόνο οι φασίστες συνεργάζονται στις δύο πλευρές; Μόνο οι λαθρέμποροι ναρκωτικών; Καμία σχέση! Συνεργάζονται και οι αριστεροί, ιδού έτσι! Όλοι μαζί παραδίδουν το χαρτί της αθωότητάς τους. Αφού εκείνοι συμφώνησαν, μήπως πέφτει λόγος σε εμάς;

Πηγή: Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube