Weather Icon
Ρωσία 2 Μαΐου 2024

Οι Anonymous «έριξαν» ιστοσελίδα της γεωργιανής κυβέρνησης – «Η Γεωργία δεν είναι Ρωσία»

Οι Anonymous «έριξαν» ιστοσελίδα της γεωργιανής κυβέρνησης – «Η Γεωργία δεν είναι Ρωσία»

Αντίδραση λόγω του νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες»

«Θα συνεχίσουμε να θέτουμε εκτός λειτουργίας κάθε διαδικτυακό περιουσιακό στοιχείο της κυβέρνησής σας. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση», τόνισαν με ανάρτησή τους στο Χ, καταλήγοντας ότι «η Γεωργία δεν είναι Ρωσία, και δεν θα γίνει ποτέ [Ρωσία]».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας:

«Οι Anonymous κατέβασαν τους ιστότοπους του κυβερνώντος κόμματος της Γεωργίας (http://gd.ge) και του συνδεδεμένου με αυτό μέσου προπαγάνδας POSTV (http://postv.media).

– Στην κυβέρνηση-μαριονέτα της Γεωργίας, που ελέγχεται από τη Ρωσία: Παρά την προειδοποίησή μας, αποφασίσατε να αγνοήσετε το αίτημά μας να σταματήσει η αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών και επιμείνατε να συνεχίζετε να τους κακοποιείτε, να τους παρενοχλείτε και να τους βλάπτετε. Για τις απάνθρωπες ενέργειές σας εναντίον των ίδιων σας των πολιτών, θα συνεχίσουμε να θέτουμε εκτός λειτουργίας κάθε διαδικτυακό περιουσιακό στοιχείο της κυβέρνησής σας. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση. Μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη, το χάκινγκ και η διαμαρτυρία θα την αντικαταστήσουν. Ο σκοπός της ασφάλειας και της δημοκρατίας θα δικαιολογήσει την επίθεση στην εικονική σας υποδομή. 

Μην ξεχνάτε: Η Γεωργία δεν είναι η Ρωσία και δεν θα γίνει ποτέ».

Χάος και ταραχές λόγω του νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες»

Οι γεωργιανές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης εναντίον διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο αργά την Τρίτη, κλιμακώνοντας απότομα την καταστολή μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες» που θεωρείται από την αντιπολίτευση και τις χώρες της Δύσης αυταρχικό και ρωσικής έμπνευσης.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τιφλίδα την Τρίτη, η αστυνομία συνέλαβε 63 άτομα και έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Aλεξάντρε Νταρακβελίτζε.

Ο Λεβάν Χαμπεϊσβίλι ηγέτης του κόμματος Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, του μεγαλύτερου μπλοκ της αντιπολίτευσης της Γεωργίας, μίλησε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη με το πρόσωπό του τραυματισμένο.

Οι Γεωργιανοί βουλευτές διαπληκτίστηκαν μέσα στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, καθώς συνέχισαν τη συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Η γεωργιανή τηλεόραση έδειξε αναταραχή στην αίθουσα, καθώς ένας φιλοκυβερνητικός βουλευτής εθεάθη να πετάει ένα βιβλίο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ άλλοι φώναζαν και αντιμετώπιζαν σωματικά τους αντιπάλους.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube