Weather Icon

Κομβική για την επιτυχία στην Ελλάδα η ταχεία παράδοση των FDI, λέει ο επικεφαλής της Naval Group

Κομβική για την επιτυχία στην Ελλάδα η ταχεία παράδοση των FDI, λέει ο επικεφαλής της Naval Group

Αυτό που μέτρησε στην επιλογή της Ελλάδας να αποκτήσει τη φρεγάτα FDI ήταν η ικανότητα της Naval Group να επιταχύνει την παράδοση του πρώτου πλοίου το 2025, δηλώνει στην εφημερίδα «Le Figaro» ο Pierre Éric Pommellet.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Naval Group υπογραμμίζει επίσης την ικανότητα της Γαλλίας να αποφασίσει γρήγορα την τροποποίηση του προγράμματος παραλαβής των δικών της πλοίων του τύπου, για να απελευθερωθεί χώρος για την Αθήνα.

Τον Μάρτιο του 2022 η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά τριών φρεγατών FDI, συνολικής αξίας 3 δισ. ευρώ μαζί με όπλα και πακέτο υποστήριξης. Οι τρεις φρεγάτες θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient και η πρώτη θα παραδοθεί το α΄ τρίμηνο του 2025. Στο ίδιο μέρος αναμένεται στις 10 Οκτωβρίου να γίνει η τελετή καθέλκυσης της πρώτης FDI για το Γαλλικό Ναυτικό, τρία χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής, τον Οκτώβριο του 2019.

ΠΗΓΗ: navaldefence.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube