REAL TIME |

Weather Icon

Η τουρκική επιθετικότητα δεν αλλάζει ούτε χιλιοστό

Η τουρκική επιθετικότητα δεν αλλάζει ούτε χιλιοστό

Σάββας Καλεντερίδης: Η τουρκική επιθετικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό

Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο να συστήνει στον Τούρκο να χαμηλώσουν οι τόνοι σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Δεν άνοιξε πράσινο φως για την εισβολή στη Συρία. Απλά θα αποφύγουμε σε ενέργεια, πουθ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση και σε κρίση. Η τουρκική επιθετικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό. Η κρίση θα υποβόσκει. Στην παρούσα φάση δεν είναι λογικό να περιμένουμε κάποια σοβαρή κρίση με την Τουρκία.

Αν η Τουρκία προμηθευτεί νέα ή αναβαθμίσει τα υπάρχοντα F-16 θα καλύψει ένα κενό στην πολεμική της αεροπορία αλλά δεν θα ισοσκελήσει τη διαφορά στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα με τα Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σε Viper έχει καταστεί κυρίαρχη. Χρειάζεται όμως να έχει και εθνικό σχέδιο.

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στον Alpha Radio 989 και τον Κώστα Αλατζά στις 30 Ιουνίου 2022.

ΝΑΤΟ: Απόπειρα εκβαρβαρισμού από την Τουρκία | ZOOM (29-6-2022)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube