REAL TIME |

Weather Icon

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε γαμπρό επειδή φορούσε μαντήλι με τα κουρδικά χρώματα στο γάμο του

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε γαμπρό επειδή φορούσε μαντήλι με τα κουρδικά χρώματα στο γάμο του

Η αστυνομία της Κωνσταντινουπόλεως συνέλαβε γαμπρό, γιατί φορούσε μαντήλι με τα εθνικά κουρδικά χρώματα, μαζί με εννέα άλλους καλεσμένους που ήταν παρευρισκόμενοι στην γαμήλια τελετή.

Η εν λόγω σύλληψη έγινε, διότι ο γαμπρός φορούσε μαντήλι με κόκκινο, πράσινο και κίτρινο χρώμα που είναι παραδοσιακά κουρδικά χρώματα, τα οποία υπάρχουν στη σημαία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mezopotamya, μαζί με τον γαμπρό, η αστυνομία συνέλαβε και άλλους εννέα που ήταν προσκεκλημένοι στον γάμο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στις 12 Ιουνίου.

Ένας από τους λόγους που άρχισε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Κούρδων μέσα στην Τουρκία, τέσσερις δεκαετίες πριν, ήταν οι έρευνες σε Κούρδους για αντικείμενα με χρώματα κόκκινο, πράσινο και κίτρινο.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι το σύνθημα «Biji Serok Apo (Ζήτω ο ηγέτης Άπο, στα κουρδικά)», ακούστηκε κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής. Επίσης, πάρθηκαν δέκα καταθέσεις, ατόμων που προσήχθησαν με την κατηγορία της «διεξαγωγής προπαγάνδας τρομοκρατίας».

Οι προσαχθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι το εν λόγω μαντήλι αντιπροσώπευε τα κουρδικά χρώματα και δεν συνδεόταν με καμία τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δικηγόρος του συλληφθέντος γαμπρού, Hüseyin Boğatekin, δήλωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα και πως θα πάει στο Αστυνομικό Τμήμα του Kıraç για να μιλήσει με τους πελάτες του.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.duvarenglish.com/turkish-police-detain-groom-for-wearing-scarf-with-kurdish-colors-at-wedding-news-60932

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube