Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Πως ερμηνεύονται οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σάββας Καλεντερίδης: Πως ερμηνεύονται οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς ερμηνεύονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο 

Την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει στο Κογκρέσο και να έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, μετά από ένα κρεσέντο προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η Τουρκία είναι σαν να λέει “εσείς συζητήστε ό,τι θέλετε να συζητήσετε όμως οι δικές μου θέσεις είναι αυτές: Δεν αναγνωρίζω κυριαρχία σε συγκεκριμένα νησιά, ζητώ την αποστρατιωτικοποίηση, θα παραβιάζω”. Να ερμηνεύσουμε και έτσι την προκλητικότητα της Τουρκίας. Στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ. Ενοχλείται η Τουρκία από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο. Θα ήθελε και ο ίδιος ο Ερντογάν να ήταν εκεί, αλλά με διαφορετικό ρόλο, πιο αυτοκρατορικό.

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ δεν αντέδρασε στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για τις ΗΠΑ με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων με τον Μπλίνκεν να λέει να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τα F-16 για την Τουρκία.

Εμείς τι θα ζητήσουμε από Μπάιντεν; Το πρώτο είναι να μη δοθούν F-16 αναβαθμισμένα στην Τουρκία.

Ο Γόρδιος Δεσμός της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Να γίνει τροποποίηση, ώστε να παρεμβαίνει, όταν ένα μέλος κινδυνεύει από ένα άλλο μέλος.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη, στις 2 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube