REAL TIME |

Weather Icon

«Οι απόψεις έχουν συνέπειες»

«Οι απόψεις έχουν συνέπειες»

Αυτήν την πρωτοφανή δήλωση δεν την έκανε κάποιος ανακριτής αυταρχικού καθεστώτος. Την έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. (A propo, εγώ ο ανίδεος πληροφορήθηκα πως υπάρχει και πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Δε γνωρίζω αν υπάρχει και νότιας Αττικής ή Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Και αν δεν υπάρχουν καταγγέλλω αυτήν την παράλειψη της ελληνικής πολιτείας).

Τι συνέβη λοιπόν στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Ένας φοιτητής, που τάχθηκε υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας, είδε το πρόσωπό του ως επικηρυγμένος, στους τοίχους του συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Όταν ζήτησε την προστασία του πρυτάνεως έλαβε την πρωτοφανή απάντηση που έγραψα παραπάνω.

Προφανώς ο πρύτανης αγνοεί πως συνέπειες στην εκφορά των απόψεων υπάρχουν μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Στις δημοκρατίες ο καθένας λέει ελεύθερα αυτά που πιστεύει. Και όταν λέμε «ελεύθερα», εννοούμε χωρίς συνέπειες. Δε χρειάζεται να είσαι πρύτανης για να το γνωρίζεις αυτό. Αρκεί να έχεις απλώς στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής αγωγής.

Η κατάσταση στα πανεπιστήμια τείνει να καταστεί εντελώς ανεξέλεγκτη. Οι γνωστές ομαδούλες τραμπούκων προσπαθούν να αναπληρώσουν σε πράξεις βίας το έδαφος που έχασαν λόγω του lockdown. Αν κάποιος παρακολουθεί τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες θα διαπιστώσει πως οι πράξεις βίας είναι καθημερινές. Χθες κατέλαβαν τη Νομική Θεσσαλονίκης, προχθές χτύπησαν φοιτήτριες της ΔΑΠ στην Αθήνα, είχαμε τα γνωστά επεισόδια στο Βιολογικό και την εισβολή στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube