Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Λύση εδώ και τώρα! Μην καταστρέψετε τον πλανήτη

Σάββας Καλεντερίδης: Λύση εδώ και τώρα! Μην καταστρέψετε τον πλανήτη

Σάββας Καλεντερίδης: Να δώσουν οι ηγέτες λύση! Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλον πλανήτη. Μην τον καταστρέψουμε

Τη διάσταση εξάπλωσης του πολέμου στην Ουκρανία στη Μολδαβία και την Υπερδνειστερία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Οι εκρήξεις στην Υπερδνειστερία με οδηγούν στην εκτίμηση, ότι πρόκειται για προβοκατόρικες ενέργειες, που έχουν ως στόχο να υποχρεώσουν τη Ρωσία, να επέμβει τώρα στην Υπερδνειστερία, αφεντός για να επιδεινωθεί η θέση της Διεθνώς και αφετέρου για να αποδυναμώσει τις δυνάμεις, αποσύροντάς τις από άλλα μέτωπα. Έχουμε δει στο παρελθόν έχουμε και ομολογίες, ότι ο Ζελένσκι ζήταγε από τον πρόεδρο της Γεωργίας, να ανοίξει ένα μέτωπο στη Νότια Οσετία, εκεί που έχει δημιουργηθεί μία Αυτόνομη Δημοκρατία που αναγνωρίζεται μόνο από τη Ρωσία. Υπάρχει δηλαδή η διάσταση δημιουργίας πολλών μετώπων, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα σχολίασε τις δηλώσεις Λαβρόφ για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Στάθηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας και υποστήριξε, ότι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη στήνουν σκηνικό Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Που πρέπει να αναζητηθεί η λύση του προβλήματος ώστε να μην μετατραπεί το σκηνικό σε παγκόσμιο θέατρο επιχειρήσεων με το χειρότερο σενάριο της χρήσης πυρηνικών όπλων. Οι ηγέτες των μεγάλων χωρών να δώσουν τη λύση. Δεν έχουμε άλλα μέσα για να πάμε σε άλλον πλανήτη. Δεν μπορούμε να τον καταστρέψουμε.

Στο τέλος αναφέρθηκε στον παράγοντα «Τουρκία», στάθηκε στην αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ και τις τουρκικές αντιδράσεις. Γιατί τα κάνει αυτά η Τουρκία; Επειδή θεωρεί, ότι είναι ισχυρή, την έχουν ανάγκη.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στο δελτίο ειδήσεων του BEST Καλαμάτας στις 26 Απριλίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube