Weather Icon
Ενεργειακά , Πακιστάν 18 Απριλίου 2022

Ενεργειακή “χρεοκοπία” Πακιστάν: Κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις καθώς αδυνατεί να αγοράσει φυσικό αέριο-άνθρακα

Ενεργειακή “χρεοκοπία” Πακιστάν: Κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις καθώς αδυνατεί να αγοράσει φυσικό αέριο-άνθρακα

Tο Πακιστάν κόβει την παροχή ηλεκτρισμού σε νοικοκυριά και σε βιομηχανίες, καθώς τα περιορισμένα χρηματικά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν στη χώρα για να αγοράζει άνθρακα ή φυσικό αέριο από το εξωτερικό στην αγορά spot προκειμένου να τροφοδοτεί τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η χώρα της νότιας Ασίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά την εκτίναξη της τιμής του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και του άνθρακα σε ιστορικά υψηλά τον περασμένο μήνα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να παροξύνει την πίεση στην προσφορά. Τα ενεργειακά έξοδα του Πακιστάν, έτσι, υπερδιπλασιάστηκαν σε πάνω από 15 δισ. δολάρια στο εννεάμηνο που έκλεισε στα τέλη Φεβρουαρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα, με τη χώρα να αδυνατεί να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για επιπλέον προμήθειες.

Το “κραχ” στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση Σαρίφ, η οποία δεν έχει ακόμη υπουργό Ενέργειας, μία εβδομάδα μετά την αποπομπή του λαϊκιστή πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, μετά από πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube