Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 28 Απριλίου 2022

Ευχαριστώ Πούτιν σε Ερντογάν για την ανταλλαγή Ριντ – Γιαροσένκο

Ευχαριστώ Πούτιν σε Ερντογάν για την ανταλλαγή Ριντ – Γιαροσένκο

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους δύο ηγέτες να συζητούν για  την ανταλλαγή του Ρώσου πιλότου Κονσταντίν Γιαροσένκο και του Αμερικανού πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ στην Άγκυρα.

Η απελευθέρωση των δύο ήταν μέρος ανταλλαγής κρατουμένων, εν μέσω του ναδίρ στις διμερείς σχέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η τουρκική προεδρία, ο Πούτιν ευχαρίστησε την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) για τη συνεργασία και την επίβλεψη της ανταλλαγής, ενώ ο Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η ανταλλαγή ήταν ένδειξη της αξίας που δίνει η Τουρκία στην ειρήνη και των προσπαθειών της για μεσολάβηση μεταξύ Μόσχα και Κιέβου.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Άγκυρα θέλει να συνεχίσει τη δυναμική που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube