REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 10 Μαρτίου 2022

Εικόνα από Ουκρανία την 15η μέρα του πολέμου

Εικόνα από Ουκρανία την 15η μέρα του πολέμου

15η μέρα πολέμου στην Ουκρανία. Εικόνα από τα τέσσερα μέτωπα των ρωσικών επιχειρήσεων. Κίεβο, Χάρκοβο, Ντονμπάς, Μαριούπολη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, λίγα 24ωρα μετά την αναγνώριση των ρωσόφωνων περιοχών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ από τον Βλαδίμηρο Πούτιν, ο οποίος εκείνο το πρωινό σε διάγγελμά του, έδωσε το σύνυημα για την επίθεση στη γειτονική χώρα.

Από τότε έχουν περάσει 15 ημέρες. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι Ρώσοι έκαναν έναν πόλεμο σε τέσσερα μέτωπα. Σε έναν πόλεμο είναι λογικό να υπάρχουν και απώλειες. Για τους Ρώσους ήταν πολλές, ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα χείλη το σχέδιο των επιχειρήσεων βαίνει καλώς. Εξάλλου ο χάρτης είναι ο καλύτερος μάρτυρας και αυτός δείχνει ξεκάθαρα την κατάσταση.

Ποια είναι η εικόνα από τα μέτωπα της Ουκρανίας;

Πάμε στο πρώτο μέτωπο, αυτό του Κιέβου. Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων εξ ανατολών συνεχίζεται. η νότια γραμμή που ξεκινά από την πόλη Τσερνίχιβ έχει φτάσει πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία εδώ και  μέρες βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και περικυκλώνεται από όλες τις κατευθύνσεις.

Στο Χάρκοβο, έχουμε πει, ότι γίνεται η μητέρα των μαχών. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς σε αυτήν την πόλη βρίσκεται η βαριά βιομηχανία της Ουκρανίας. Δίνονται σκληρές μάχες, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί. 

Στο Ανατολικό μέτωπο, αυτό του Ντονμπάς, στο οποίο περικλείονται οι περιοχές του Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ, η κατάσταση είναι περισσότερο προχωρημένη σε σχέση με τα άλλα τρία μέτωπα των επιχειρήσεων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στο τέταρτο μέτωπο, το νότιο μέτωπο, όπου οι ρωσικές δυνάμεις που εφόρμησαν από την Κριμαία και έχουν σημειώσει αρκετές επιτιχυίες καταλαμβάνοντας, τη Χερσώνα, την Μελιτόπολη και τη Ζαπορίζια, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης (Enerhodar), βλέπουμε σε Μαριούπολη σε περικύκλωση, ενώ οι δυνάμεις έχουν φτάσει μέχρι έξω από την Οδησσό.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube