REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ουκρανία , Ρωσία 4 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανική κρίση: Επίσκεψη Μακρόν σε Μόσχα και Κίεβο

Ουκρανική κρίση: Επίσκεψη Μακρόν σε Μόσχα και Κίεβο

Η Γαλλία φαίνεται να αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εξομαλυνθεί η τεταμένη κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα. Όπως αναφέρει το AFP, ο Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψει στη Ρωσία τη Δευτέρα και στη συνέχεια στην Ουκρανία την Τρίτη.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μίλησε τηλεφωνικά, τρεις φορές αυτή την εβδομάδα, με τον Ρώσο ομόλογό του προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.

Αυτή την εβδομάδα, ο Εμανουέλ Μακρόν πολλαπλασίασε τις επαφές. Σε τρεις περιπτώσεις, μίλησε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κρίση. Μετά από συνομιλία με τον αρχηγό του κράτους, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε επίσης ότι ανέφερε μια «επιτάχυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Το απόγευμα της Τετάρτης, το Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαίωσε επίσης, σε ένωση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, «την υποστήριξή του για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Le Figaro

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube