Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 1 Φεβρουαρίου 2022

Συνομιλία Μπλίνκεν – Λαβρόφ, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να ζητεί αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε την Τρίτη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και προέτρεψε “άμεση ρωσική αποκλιμάκωση και απόσυρση στρατευμάτων και εξοπλισμού από τα σύνορα της Ουκρανίας”, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν τόνισε επίσης την προθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσουν μια “ουσιαστική ανταλλαγή” με τη Ρωσία για αμοιβαία ζητήματα ασφάλειας, πρόσθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα, το Στειτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε τη συνομιλία “επαγγελματική και αρκετά ειλικρινή”, ενώ τονίζεται ότι είναι άγνωστο αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πάρει κάποια απόφαση ως προς το τι θα πράξει, καθώς όλα τα σημάδια που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ δεν συντείνουν στο ότι πρόκειται να υπάρξει άμεσα αποκλιμάκωση.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον Μπλίνκεν ότι η Ρωσία εργάζεται πάνω στην απάντηση που θα δώσει στις ΗΠΑ, ως προς τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί προηγουμένως από την αμερικανική πλευρά, απάντηση την οποία πρώτα πρέπει να δει και να εγκρίνει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube