REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Σκανδιναβικές χώρες 15 Ιανουαρίου 2022

Πιο κοντά Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ λόγω της στάσης της Μόσχας;

Πιο κοντά Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ λόγω της στάσης της Μόσχας;

Στην κόψη του ξυραφιού Σουηδία και Φινλανδία

Η Σουηδία και η Φινλανδία αρνήθηκαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, το παράδειγμα της Ουκρανίας καθιστά σαφές ότι ακόμη και η ουδετερότητα δεν προστατεύει από μια απειλή από τη Ρωσία. Τώρα οι χώρες πλησιάζουν περισσότερο στο ΝΑΤΟ: έχει ξεπεραστεί μια κόκκινη γραμμή για αυτές, σύμφωνα με τη Welt.

Λίγο πριν συναντηθούν κορυφαίοι Ρώσοι και Αμερικανοί διπλωμάτες με αντικείμενο συζήτησης τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η πρωθυπουργός Sanna Marin έστειλε ξεκάθαρα λόγια στη Μόσχα: “Η Φινλανδία αποφασίζει τη δική της εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας”, είπε. “Δεν θα εκβιασθούμε”.

Είχαν προηγηθεί απειλές από τη Μόσχα ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της γειτονικής της Σουηδίας θα είχε “σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες”, όπως είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάρωφ.

Η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί για τους Σκανδιναβούς γείτονες της Ρωσίας, οι οποίοι επέμειναν στην ουδετερότητά τους απέναντι στη Μόσχα ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τη Welt.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube