REAL TIME |

Weather Icon

Ο Πασινιάν επιβεβαίωσε τη δημιουργία σιδηρόδρομου που θα ενώνει την Αρμενία με το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν

Ο Πασινιάν επιβεβαίωσε τη δημιουργία σιδηρόδρομου που θα ενώνει την Αρμενία με το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν

Η απόφαση για την κατασκευή του σιδηροδρόμου Yeraskh-Julfa-Ordubat-Meghri-Horadiz επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Ο Πασινιάν υπενθύμησε, ότι αυτή η συμφωνία επετεύχθη ως αποτέλεσμα των συζητήσεων της τριμερούς ομάδας εργασίας Αρμενίας-Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν για το άνοιγμα των περιφερειακών επικοινωνιών, υπό την συμπροεδρία των αντιπροέδρων της κυβέρνησης των τριών χωρών.

«Η συμφωνία αυτή καταχωρήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη μεσολάβηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 26 Νοεμβρίου, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη μεσολάβηση του Προέδρου της ΕΕ Τσάρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες, στην πραγματικότητα, όλα αυτά καταγράφηκαν», δήλωσε ο Πασινιάν.

Τόνισε, ότι ο σιδηρόδρομος θα λειτουργεί σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένους τελωνειακούς και συνοριακούς κανονισμούς, σε αμοιβαία βάση, υπό την κυριαρχία και τη δικαιοδοσία των χωρών. Μέσω του σιδηροδρόμου, η Αρμενία θα έχει πρόσβαση στο Ιράν και στη Ρωσία, ενώ το Αζερμπαϊτζάν θα έχει δρόμο στην Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο σιδηρόδρομος θα επεκταθεί εάν ανοίξουν τα σύνορα ως συνέπεια της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία.

«Είναι μια ισχυρή συμφωνία, ελπίζω ότι θα την εφαρμόσουμε με σωστό τρόπο, η οποία θα αλλάξει σημαντικά το οικονομικό, το επενδυτικό, και φυσικά, το πολιτικό περιβάλλον και το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube