REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 18 Δεκεμβρίου 2021

Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε καμμένη γη

Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε καμμένη γη

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παρομοίωσε την κυβέρνηση Ερντογάν με «γάγγραινα» και την Τουρκία με μια καμμένη χώρα

Μαρία Ζαχαράκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στο κανάλι HALK TV για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία εμφανίστηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης, παρομοιάζοντάς την με «γάγγραινα».

«Κοιτάξτε, ας κηρύξουν εκλογές τώρα, η χώρα θα ανακάμψει αύριο. Μιλάω τόσο ξεκάθαρα και τόσο απόλυτα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί είναι να δείξουν στο έθνος τη διέξοδο», ανέφερε.

«Αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολυοργανική ανεπάρκεια. Αυτή η κυβέρνηση του παλατιού, που βρίσκεται σε πολυοργανική ανεπάρκεια, έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα στο πόδι της χώρας μας. Αν το κόψουμε από επιλογή, θα επιβιώσουμε. Δεν είναι ώρα να σιωπήσουμε, ο καθένας να μιλήσει, ο καθένας να πει τη γνώμη του.

Αυτό το παλάτι και η παρέα του δεν έχουν αιδώ, ειλικρινά, δεν έχουν καρδιά. Είναι καθήκον μας να σώσουμε αυτό το έθνος από αυτή την τυραννία. Δεν θα μείνουμε ποτέ σιωπηλοί μέχρι να τοποθετηθεί μπροστά μας η κάλπη», σημείωσε.

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, είπε ότι οι αυξήσεις έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τον κατώτατο μισθό.

«Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε πυρόπληκτη περιοχή. Ό,τι και να κάνουν με τον κατώτατο μισθό, δεν μπορούν να συγκρατήσουν το δολάριο, το χρηματιστήριο σταμάτησε, η ζωή σταμάτησε, η αγορά σταμάτησε. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος. Αν αυτό το βάρος συνεχιστεί λίγο ακόμα, αν συνεχιστεί αυτή η σιωπή για λίγο ακόμα, η οικονομία θα σταματήσει και η Τουρκία θα αντιμετωπίσει μεγάλες απώλειες», προειδοποίησε.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube