Weather Icon

Έθεσα θέμα σε σημαντικό στέλεχος του Υπουργείου Αμύνης για την Τουρκία!

Έθεσα θέμα σε σημαντικό στέλεχος του Υπουργείου Αμύνης για την Τουρκία!

Σάββας Καλεντερίδης: Σημαντικό ζήτημα με Τουρκία! Έθεσα ζήτημα σε σημαντικό στέλεχος του Υπουργείου Αμύνης.

Το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας-Κατάρ για την παρουσία 36 καταριανών Rafale σε τουρκική αεροπορική βάση και την έγκριση της εκμετάλλευσης του βυθοτεμαχίου 5 της κυπριακής ΑΟΖ σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης που στάθηκε στην επίσκεψη του Ερντογάν στο Κατάρ.

Το θέμα των 36 καταριανών Rafale συζητήθηκε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής Βουλής. Πως αντιδράσει η Γαλλία; Η Τουρκία προσπαθεί να ξεπεράσει το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην πολεμική αεροπορία σε σχέση με την Ελλάδα. Το Κατάρ δεν δίνει καμία σημασία στις ενστάσεις της Τουρκίας για το βυθοτεμάχιο 5.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο Open tv, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στις 16:00 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Σάββας Καλεντερίδης: Επικίνδυνη η συμφωνία της Τουρκίας με το Κατάρ! Συναγερμός σε Ελλάδα και Κύπρο! Πόλεμος στα σύνορα.

Τη συμφωνία για την παρουσία 36 μαχητικών αεροσκαφών του Κατάρ στην Τουρκία, αλλά και τις εξελίξεις στην Κύπρο όσον αφορά το τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM στις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε τη συγκεκριμένη εκπομπή στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

 

Συναγερμός σε Ελλάδα και Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ρεπορτάζ

Επικίνδυνη για την Ελλάδα η συμφωνία της Τουρκίας με το Κατάρ, για την παρουσία 36 μαχητικών αεροσκαφών, με πρόβλεψη να συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις

Τη συμφωνία υπέγραψαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών, οι στρατηγοί Yaşar Güler και Ganim bin Şahin el Ganim, στις 2 Μαρτίου 2021, η οποία συμφωνία πατά στην συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες τις 23 Μαιου 2007 για “Στρατιωτική συνεργασία στους τομείς της Εκαπίδευσης, καθώς και της Τεχνικής και Επιστημονικής Συνεργασίας”.

Διαβάστε τη συνέχεια της είδησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

Έγκριση αδειοδότησης εκμετάλλευσης του τεμαχίου 5 στην κυπριακή ΑΟΖ από την Exxon Mobil και την Qatar Petroleum

Στις 2 Δεκεμβρίου 2021, εγκρίθηκε η πρόταση της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου για αδειοδότηση του Τεμαχίου 5, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited (διαχειρίστρια, ποσοστό 60%) και Qatar Petroleum International Upstream LLC (ποσοστό 40%).

Επιπλέον, η Υπουργός Ενέργειας εξουσιοδοτήθηκε όπως υπογράψει, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής που έχει συμφωνηθεί κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία εντός των επόμενων ημερών.

Διαβάστε τη συνέχεια της είδησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube