Weather Icon

Η Αρμενία ζήτησε τη συμβολή της Μόσχας για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία

Η Αρμενία ζήτησε τη συμβολή της Μόσχας για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία

Τη συμβολή της Μόσχας για την εξομάλυνση των σχέσεων Αρμενίας-Τουρκίας ζήτησε το Ερεβάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Βαχάν Χουνανιάν.

Ο Χουνανιάν είπε, ότι πολλοί εταίροι της Αρμενίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν εκφράσει την επιθυμία να δράσουν ως μεσολαβητής στην προσέγγιση Αρμενίας και Τουρκίας και η αρμενική πλευρά αποφάσισε να ζητήσει το Κρεμλίνο για βοήθεια.

«Ένας αριθμός διεθνών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στη διαδικασία της εξομάλυνσης των αρμενοτουρκικών σχέσεων. Έχουμε ενημερώσει τη Ρωσία, ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της εξομάλυνσης των σχέσεων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν χωρίς προϋποθέσεις. Όταν και αν ξεκινήσει μία τέτοια διαδικασία, θα παραχωρήσουμε περισσότερη ενημέρωση επί του θέματος», είπε ο Χουνανιάν.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, δεν έχουν υπάρξει άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Άγκυρας και Ερεβάν.

Ο Χουνανιάν επίσης επανέλαβε, τη στάση της Αρμενίας για τον «διάδρομο» που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν. «Όχι, δεν μπορεί να συμβεί τέτοιο πράγματα», είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube