REAL TIME |

Weather Icon

Νέες στρατιωτικές δραστηριότητες στην Κύπρο

Νέες στρατιωτικές δραστηριότητες στην Κύπρο

του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Ενόσω πιάνει πάτο η τουρκική οικονομία, η Τουρκία γίνεται επιθετική. Ως γνωστόν, η πατριδοκαπηλία είναι η καλύτερη τροφή για το τουρκικό έθνος και ταΐζεται συνεχώς με αυτήν την τροφή. Ενόσω το δολάριο, η στερλίνα και το ευρώ, λυγίζουν για τα καλά τον λαό, τα στρατιωτικά εμβατήρια θα παίζουν πιο δυνατά από τα ηχεία. Οι ομιλίες θα ακούγονται με πιο στεντόρεια φωνή. Και περισσότερες σημαίες θα κυματίζουν στα σοκάκια που ξεχειλίζουν με φτώχεια. Ο Ταγίπ Έρντογαν ετοιμάζεται για νέες επιθέσεις στη Συρία. Δεν ήταν αρκετό τόσο αίμα. Θα χυθεί και άλλο και θα ξεπροβοδίζονται για τον παράδεισο οι πεσόντες στις κηδείες τους. Ο άνδρας είναι ένας φασίστας δικτάτορας, δεν καταλαβαίνει από ειρήνη. Ποιος δικτάτορας, άλλωστε, μπόρεσε να ζήσει χωρίς πόλεμο μέχρι σήμερα; Η ειρήνη μικραίνει τη διάρκεια ζωής του δικτάτορα. Η ένταση την επιμηκύνει. Το χειροκροτεί αυτό και η αντιπολίτευση που είναι υπέρ των κατακτήσεων!

Λένε ότι τόσο η Αμερική όσο και η Ρωσία αντιτίθενται στις νέες επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Έτσι είναι πράγματι; Σύμφωνα με όσα λέγονται, έτσι είναι. Όμως, στη διπλωματία ουσιαστικά πρέπει να κοιτάει κανείς αυτά που δεν λέγονται. Μήπως ο Πούτιν, που είχε ανάψει πράσινο φως στον Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει στη Συρία και να κερδίσει εδάφη, θα θυσιάσει τώρα τον φίλο του; Κρατείται άκρως μυστικό το παζάρεμα που έκανε με τον Ερντογάν στο Σότσι. Διαρρέουν κάποιες πληροφορίες, όμως δεν είναι ξεκάθαρες. Ο Ερντογάν, δήθεν, είπε στον Πούτιν «να αναγνωρίσουμε εμείς την Κριμαία και αναγνωρίστε και εσείς την ΤΔΒΚ». Όμως, η Ρωσία προέβη αμέσως σε δήλωση μετά από αυτό τον ψίθυρο. «Δεν τίθεται θέμα να αναγνωρίσουμε την ΤΔΒΚ», είπε. Ο Ερντογάν δεν λέει και πολλές κουβέντες για τον Πούτιν, λέει κουβέντες για την Αμερική. Και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για τη στάση της Ρωσίας. Ενώ συνεχίζονται οι ετοιμασίες γι’ αυτή την επιχείρηση, συμβαίνουν πράγματα και στην Κύπρο. Μετά την εγκατάσταση μη επανδρωμένων πτητικών μέσων στο Λευκόνοικο, υπάρχουν νέες στρατιωτικές δραστηριότητες. Καθώς παραιτείτο η διοίκηση μαριονέτα στον βορρά, παραχώρησε στον στρατό μια έκταση γης 88 στρεμμάτων στο Ριζοκάρπασο. Για τριάντα χρόνια. Χωρίς ενοίκιο και άλλα παρόμοια! Τζάμπα! Θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, λέει. Δηλαδή, δεν έφταναν τόσες στρατιωτικές βάσεις σε τούτο το μικρό νησί, τώρα υπάρχει και μία στο Ριζοκάρπασο. Γιατί ένιωσαν την ανάγκη γι’ αυτό; Μήπως υπάρχουν και εδώ νέες ετοιμασίες όπως στη Συρία; Μήπως τώρα παίζουν τα τύμπανα του πολέμου αφότου έπαψε να υπάρχει η λύση και η ειρήνη στην ημερήσια διάταξη με το αίτημα των δύο κρατών; Στη Λουρουτζίνα, στην Άσσια, στην Κυθραία, στον Κορμακίτη, υπάρχουν κοτζάμ στρατώνες. Δεν είναι αρκετοί; Όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα μας αφήσουν μέρος να κάνουμε έστω και ένα βήμα εδώ. Υπάρχουν και άλλα. Ο στρατός έκανε οικόπεδα και μια μεγάλη έκταση γης στις Μάντρες. Μιαν έκταση από τον σκουπιδότοπο του Δικώμου μέχρι τον δρόμο του Βουνού. Εκεί υπάρχουν ιδιωτικές περιουσίες των χωρικών, λέει. Όμως, δεν μπορούν να κάνουν έστω και ένα βήμα στα εδάφη τους. Θα εγκαταστήσουν και εκεί μια στρατιωτική μονάδα, λέει. Αυτά δεν είναι σημάδια για την ειρήνη, είναι βήματα που γίνονται στην Κύπρο παράλληλα με τη Συρία. Ακριβώς την ώρα που παραιτείται η διοίκηση μαριονέτα εδώ. Άραγε το έκαναν επίτηδες; Ανάγκασαν όλους να εστιαστούν στις πρόωρες εκλογές. Όλοι μιλούν για τις εκλογές, συζητούν τις εκλογές, καθορίζουν τους υποψήφιούς τους.

Ο στρατός παίρνει αυτό που είναι να πάρει. Ποιος νοιάζεται; Δεν υπάρχουν και πολλοί που υψώνουν τη φωνή τους σε αυτά που κάνει η Τουρκία εδώ. Αντιθέτως, υπάρχουν κάποιοι που φιμώνουν όσους μιλήσουν! Τόσο δεξιοί όσο και αριστεροί. Η κυβέρνηση στον νότο ετοιμάζεται να καταγγείλει την Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για την έκταση γης 88 στρεμμάτων στο Ριζοκάρπασο. Μήπως στον βορρά υπάρχει κανείς που θα κάνει παρόμοια καταγγελία σε αυτές τις αρχές; Δεν υπάρχει! Υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν αισιόδοξα την παραχώρηση 88 στρεμμάτων στο Ριζοκάρπασο για στρατιωτική ζώνη. Δήθεν πάμε για συμφωνία! Θα δοθούν δύο βάσεις στο νησί στην Τουρκία και θα τελειώσει αυτή η υπόθεση. Θα πάψει να επιμένει στα δύο κράτη η Τουρκία. Θα επιστρέψει στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Να το πιστέψουμε; Εγώ δεν το πιστεύω! Δεν πιστεύω καθόλου τον Ταγίπ Ερντογάν!

apopseis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube