Weather Icon

Διπλωματική Κρίση: Ισραηλινό υποβρύχιο εντοπίστηκε να κατασκοπεύει από το Ναυτικό της Αλγερίας

Διπλωματική Κρίση: Ισραηλινό υποβρύχιο εντοπίστηκε να κατασκοπεύει από το Ναυτικό της Αλγερίας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το Εθνικό Ναυτικό της Αλγερίας εντόπισε ένα ισραηλινό υποβρύχιο τύπου ”Dolphin” την περασμένη εβδομάδα το οποίο επιχειρούσε στα όρια των διεθνών υδάτων της Αλγερίας πιθανότατα για ημέρες. Σύμφωνα με το MENADEFENSE, το Αλγερινό Πολεμικό Ναυτικό μέσω διαδικασίας παθητικής αναγνώρισης εντόπισε το υποβρύχιο και το ανάγκασε να αναδυθεί. Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές το Ισραηλινό υποβρύχιο παρακολουθούσε την διεξαγωγή ναυτικών γυμνασίων της Αλγερίας όπου θα δοκιμαζόταν το βλήμα Club-S.

Να σημειωθεί και το γεγονός που έλαβε χώρα στις 3 Οκτωβρίου όπου η Αλγερία εν μέσω διπλωματικής κρίσεως με την Γαλλία έκλεισε επιτακτικά τα εναέρια σύνορά της σε γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε επιχειρήσεις υποστήριξης Γάλλων μαχητών στο Σαχέλ της Αφρικής. Ένα εκ των χαρακτηριστικών του πολυπολικό κόσμου στον οποίο ζούμε είναι πως αναδυόμενες και αναθεωρητικές χώρες (Αλγερία) δύναται να λειτουργήσουν απρόοπτα εντός ενός γεωγραφικού υπερ-συμπλόκου (Αν. Μεσόγειος) στο οποίο οι τάσεις για ανακατανομή της ισχύος μεταξύ των κρατών αυξάνονται ραγδαία.

Καλό είναι η συνεχώς μεταβαλλόμενη διπλωματική, πολιτική και επιχειρησιακή εξέλιξη παρόμοιων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας να φιλτράρεται και να εξετάζεται από τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης. Υπάρχουν ορισμένα ”μοτίβα διεθνούς συμπεριφοράς” που καθορίζουν την δράση ορισμένων αναδυόμενων κρατικών δρώντων οι οποίοι ”ελέγχουν το περιβάλλον” μέσω παρόμοιων περιστατικών. Τέτοιου είδους ασύμμετρα φαινόμενα πλαισιώνουν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του πολέμου των ημερών μας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube