REAL TIME |

Weather Icon

Ο τουρκικός εναέριος χώρος έκλεισε για τα αρμενικά αεροσκάφη

Ο τουρκικός εναέριος χώρος έκλεισε για τα αρμενικά αεροσκάφη

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι κλειστός για τα αρμενικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας, η τελευταία φορά που η χώρα επέτρεψε την πτήση ενός αρμενικού πολιτικού αεροσκάφους στον ουρανό του ήταν το 2020 στις 29 Αυγούστου, μετά την οποία όλες οι αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Αντ ‘αυτού, τα τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν στο έδαφος της Αρμενίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αρμενική πλευρά θα πρέπει να θέσει το ζήτημα στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, του οποίου μέλη είναι και η Αρμενία και η Τουρκία. Ωστόσο, ένα τέτοιο ζήτημα δεν βρίσκεται ακόμη στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε μια συνομιλία με το “Radiolur”, ο ειδικός της αεροπορίας Ναβίκ Χατσατριάν παρουσιάζει τα βήματα για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Λέει ότι η αρμενική πλευρά πρέπει να υποβάλει αίτηση στις σχετικές διεθνείς δομές, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Πρέπει να τεθεί το ζήτημα της διάκρισης στη χρήση του εναέριου χώρου, το οποίο απαγορεύεται από τη Σύμβαση του Σικάγου για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube