Συνεχίζεται η ένταση σε Κεργακουνίκ και Γεράσχ! Αρμένιος στρατιώτης επανέκαμψε μετά από σοβαρό τραυματισμό του

Συνεχίζεται η ένταση σε Κεργακουνίκ και Γεράσχ! Αρμένιος στρατιώτης επανέκαμψε μετά από σοβαρό τραυματισμό του

Αρμενία: Πυροβολισμοί σε Κεργακουνίκ και Γεράσχ! Συνεχίζεται η ένταση. Η ζωή του στρατιώτη, Αρμάν Ατεσιάν, δεν είναι πια σε κίνδυνο.

Τις αρμενικές θέσεις έβαλλαν στο Κεργακουνίκ στις 26 Ιουλίου οι αζερικές δυνάμεις, χωρίς να δημιουργηθούν απώλειες.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας, αργότερα, την ίδια ημέρα, οι Αζέροι παραβίασαν την εκεχειρία στην περιοχή του Ναχιτσεβάν, χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλου διαμετρήματος προκειμένου να πλήξουν τις αρμενικές θέσεις στο Γεράσχ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αραράτ. Το Ερεβάν διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μπακού, ότι Αρμένιοι μαχητές είχαν στο στόχο τους αζερικές θέσεις.

Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν στις 15:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα) παρά το γεγονός, ότι η αρμενική πλευρά πήρε μέτρα για την αντιμετώπιση του συμβάντος σε μία περιοχή όπως αυτή του Γεράσχ, στην οποία η ένταση έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό. Πριν τρεις ημέρες είχαμε κατάρριψη αζερικού drone.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 19 Ιουλίου, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς Αζέρων κατά μήκος των συνόρων με το Ναχιτσεβάν ο επικεφαλής της αρμενικής κοινότητας Γεράσχ, Ραντίκ Ογκικιάν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι στις 23 Ιουλίου τρεις Αρμένιοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρώς από πυρά Αζέρων στην επαρχία του Κεργακουνίκ. Οι Αζέροι έβαλλαν κατά ριπάς στις θέσεις των Αρμενίων, οι οποίοι ανταπέδωσαν στους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, να υπάρξει νεκρός Αζέρος στρατιώτης.

Νικητής στη μάχη με τον θάνατο ο Αρμάν Ατεσιάν

O Αρμένιος στρατιώτης, Αρμάν Ατεσιάν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγή πυρών, παρά την εκεχειρία, με Αζέρους στην περιοχή του Κεργακουνίκ, ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Όπως μεταδίδουν αρμενικά ΜΜΕ, ο Σαχάκ Οχανιάν, αντισυνταγματάρχης, επικεφαλής του Υγειονομικού τμήματος των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε δημοσίως, στις 25 Ιουλίου, ότι η ζωή του στρατιώτη, δεν είναι πια σε κίνδυνο.

«Ο Αρμάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το αφαιρέθηκε το ένα νεφρό», δήλωσε ο Οχανιάν, ο οποίος ενημέρωσε, ότι ο στρατιώτης αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποβοήθηση και μπορεί να επικοινωνήσει με τους γιατρούς.

Ο Ατεσιάν τραυματίστηκε στο Κεργακουνίκ μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών με τις αζερικές ένοπλες δυνάμεις στις 23 Ιουλίου. Στο Κεργακουνίκ και στο Σιουνίκ από τις 12-13 Μαΐου έχουν εισβάλλει αζερικές ένοπλες δυνάμεις. Παρά την ανάπτυξη Ρώσων συνοριοφυλάκων, η κατάσταση παραμένει ίδια. Οι Αζέροι δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους από τα νοτιοανατολικά σύνορα της Αρμενίας.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube