Weather Icon

Ανταλλαγή πυρών στο Κεργακουνίκ! Τραυματίστηκαν τρεις Αρμένιοι! Νεκρός Αζέρος στρατιώτης

Ανταλλαγή πυρών στο Κεργακουνίκ! Τραυματίστηκαν τρεις Αρμένιοι! Νεκρός Αζέρος στρατιώτης

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Τρεις ελαφρά τραυματισμένοι Αρμένιοι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών. Νεκρός ένας Αζέρος στρατιώτης.

Τρεις Αρμένιοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρώς από πυρά Αζέρων στην επαρχία του Κεργακουνίκ στις 23 Ιουλίου, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας.

Όπως αναφέρει η επίσημη πληροφόρηση της αρμενικής πλευράς, οι Αζέροι έβαλλαν κατά ριπάς στις θέσεις των Αρμενίων, οι οποίοι ανταπέδωσαν στους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, να υπάρξει νεκρός Αζέρος στρατιώτης.

Η αρμενική πλευρά υποστήριξε, ότι από τους πυροβολισμούς των Αζέρων προέκυψαν τρεις ελαφρά τραυματισμένοι Αρμένιοι στρατιώτες.

Το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας καταδίκασε την προκλητικότητα των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει εισβάλλει από τις 12-13 Μαΐου στις περιοχές Σιουνίκ και Κεφαρκουνίκ, οι οποίες βρίσκονται στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας. Παρότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, οι Αζέροι δεν έχουν αποχωρήσει, δείχνοντας ξεκάθαρα τις επεκτατικές τους προθέσεις να καταλάβουν περισσότερο αρμενικό έδαφος, μετά τη νίκη τους στον πόλεμο των 44 ημερών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το 2020.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, εξέφρασε την άποψη, ότι οι προκλήσεις του Αζερμπαϊτζάν δημιουργούν νέες απειλές στην περιοχή. Ο Αρμένιος ηγέτης, ο οποίος ήταν ο νικητής των εκλογών της 20ης Ιουνίου, υποστήριξε, συν τοις άλλοις, ότι το Μπακού προσπαθεί, να διαταράξει την εφαρμογή των τριμερών δηλώσεων της 9ης και 11ης Νοεμβρίου σχετικά με το άνοιγμα των περιφερειακών επικοινωνιών και του αποκλεισμού της Αρμενίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube