Weather Icon

Αναλαμβάνουν οι Ρώσοι στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν!

Αναλαμβάνουν οι Ρώσοι στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν!

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Ρωσικές δυνάμεις θα παραταχθούν στα σοβιετικά σύνορα, οι Αζέροι θα φύγουν από το  αρμενικό έδαφος και το θέμα θα λυθεί, υποστήριξε ο Αρμέν Γκριγκοριάν, Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας.

Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην περιοχή που εκτείνονταν επί σοβιετικής εποχής τα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας, Αρμέν Γκριγκοριάν.

Ο Γκριγκοριάν ερωτήθη, γιατί δεν υπάρχει αντίδραση από τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας, στον οποίο η Αρμενία είναι μέλος και απάντησε, ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Υπάρχει αζερικός παράγων εκεί, δεν μπορούμε να πούμε πως θα συμπεριφερθεί το Αζερμπαϊτζάν. Ρώσοι μαχητές θα παραταχθούν στα σοβιετικά σύνορα, οι Αζέροι θα φύγουν από το κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας και το θέμα θα λυθεί», υποστήριξε ο Γκριγκοριάν, ο οποίος υποστήριξε, ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο περιστατικό με εξαίρεση τις απειλές που δέχτηκαν αγρότες στο χωριό Τεγκ, για το οποίο σας πληροφόρισε το Infognomonpolitics.gr σε σχετικό ρεπορτάζ.

«Είμαστε κοντά στην εύρεση λύση. Μετά την ανάπτυξη των στρατιωτών της Ρωσίας στα σύνορα και αφού ολοκληρωθεί ο καθορισμός των συνόρων , θα παραταχθούν συνοριοφύλακες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Αν δεν έχουμε αρκετές δυνάμεις, θα παραταχθούν σε αυτές τις περιοχές Ρώσοι στρατιώτες», πρόσθεσε ο Γκριγκοριάν.

Υπενθυμίζεται, ότι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν εισβάλλει από τις 12-13 Μαΐου στα νοτιοανατολικά σύνορα της Αρμενίας. Εισχώρησαν στις περιοχές του Σιουνίκ και του Κεγαρκουνίκ και αρνούνται να αποσυρθούν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube