Weather Icon

Επικεφαλής αρμενικής κοινότητας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς των αζερικών ενόπλων δυνάμεων

Επικεφαλής αρμενικής κοινότητας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς των αζερικών ενόπλων δυνάμεων

O επικεφαλής της αρμενικής κοινότητας Γεράσχ, Ραντίκ Ογκικιάν τραυματίστηκε από πυροβολισμούς Αζέρων κατά μήκος των συνόρων με το Ναχιτσεβάν στις 19 Ιουλίου όπως ανέφερε το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας.

Ο Ογκικιάν βρισκόταν σε διαδικασία ετοιμασιών πυρόσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Αζέρων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, το οποίο υποστηρίζει, ότι οι αζερικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιήσαν διάφορα όπλα συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτές χειροβομβίδων για να πλήξουν τις αρμενικές θέσεις το διήμερο 19-20 Ιουλίου.

Όπως διεμήνυσε το Υπουργείο Αμύνης, «ο αρμενικός στρατός ξεκαθαρίζει, ότι δεν θα επιτρέψει καμία αλλαγή στο σημείο επαφής». Το μήνυμα δηλαδή είναι, ότι δεν θα παραδώσει ούτε σπιθαμή εδάφους.

Στήριξη από τον Γάλλο πρέσβη

Μήνυμα για τους συνεχείς βομβαρδισμούς από το Αζερμπαϊτζάν έστειλε ο Γάλλος πρέσβης στην Αρμενία, Ζοναθάν Λακοτέ. Ο Γάλλος μοιράστηκε φωτογραφίες από το Γεράσχ και την επαρχία Αραράτ.

“Όταν ο Τεράσχ δεν μπορεί να κοιμηθεί, το Ερεβάν παραμένει επίσης ξύπνιο”, ανέφερε το μήνυμά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει ένταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν ειδικά στο Γεράσχ που βρίσκεται στα όρια με το Ναχιτσεβάν.

H Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν (αζερικά: Naxçıvan Muxtar Respublikası, τουρκικά: Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Nahçıvan Muhtar Cumhuriyeti, αρμενικά: Նախիջևանի Ինքնավար Հանրապետություն, ρωσικά: Нахичеванская Автономная Республика) αποτελεί αποσπασμένο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Έχει έκταση 5.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνορεύει με την Αρμενία, την Τουρκία και με το Ιράν.

Η πρωτεύουσά του είναι η πόλη του Ναχιτσεβάν, η οποία είναι και έδρα κρατικού πανεπιστημίου. Σύμφωνα με εκτίμηση του 2007, το Ναχιτσεβάν έχει πληθυσμό 382.059 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων είναι Αζέροι, ενώ υπάρχουν επίσης Κούρδοι και Ρώσοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube