Weather Icon

Περιβαλλοντολόγος: Πρέπει να ενωθούμε και να υπερασπιστούμε τη φύση του Κουρδιστάν

Περιβαλλοντολόγος: Πρέπει να ενωθούμε και να υπερασπιστούμε τη φύση του Κουρδιστάν

 ακτιβιστής του οργανισμού “Οικολογία της Μεσοποταμίας”, Vahap Işıklı, ανέφερε ότι εφαρμόζονται ειδικές πολιτικές ενάντια στη φύση και το περιβάλλον του Κουρδιστάν.

Τα δέντρα κόβονται και καταστρέφονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή Σιρνάκ, όπου διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στην περιοχή του όρους Cudi, έχουν αποκοπεί δεκάδες χιλιάδες δέντρα μέχρι στιγμής και έχουν χτιστεί στη θέση τους πάνω από 10 στρατιωτικές βάσεις. Σε μέρη όπου δεν κόβονται δέντρα, προκαλούνται πυρκαγιές και δεν γίνεται τίποτα για την κατάσβεσή τους, με τη δικαιολογία των λόγων «ασφαλείας».

Ο ακτιβιστής του οργανισμού “Οικολογία της Μεσοποταμίας”, Vahap Işıklı, επέστησε την προσοχή στις δασικές πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο Κουρδιστάν και είπε ότι η φύση λεηλατήθηκε λόγω του πολέμου που διεξάγει η Τουρκία ενάντια στο Κουρδιστάν.

Ο Işıklı είπε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του Besta στο Σιρνάκ η οποία μαινόταν για μέρες και όσα δέντρα έμειναν, κόπηκαν από αστυνομικούς του χωριού μετά την πυρκαγιά. «Η ίδια κατάσταση συνέβη και στη Lice πριν από μια εβδομάδα. Πριν από δύο ημέρες, ξέσπασε πυρκαγιά στο όρος Cudi και συνεχίζεται. Αυτή είναι μια ειδική πολιτική που χρησιμοποιείται κατά του περιβάλλοντος στο Κουρδιστάν. Τα δέντρα καίγονται και κόβονται κάθε χρόνο το καλοκαίρι λόγω των πολεμικών πολιτικών του τουρκικού καθεστώτος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube