Weather Icon

Δυσαρέσκεια Αλίγεφ γιατί η ΕΕ προσέφερε 2,6 δις Ευρώ στην Αρμενία και όχι στο Αζερμπαϊτζάν

Δυσαρέσκεια Αλίγεφ γιατί η ΕΕ προσέφερε 2,6 δις Ευρώ στην Αρμενία και όχι στο Αζερμπαϊτζάν

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Παράπονα από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την προσφορά μεγαλύτερου ποσού στην Αρμενία. Έκανε λόγο για αδικία.

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να προσφέρει μόνο 150 εκατ. Ευρώ για το Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Ιλχάμ Αλίγεφ, μιλώντας περί αδικίας εκ μέρους της ΕΕ, η οποία προτίθεται να δώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά σε Αρμενία και Γεωργία.

Συγκεκριμένα η ΕΕ ανακοίνωσε, ότι θα προσφέρει 2,6 δις Ευρώ στην Αρμενία και 2,3 δις Ευρώ στη Γεωργία

«Είναι άδικο, γιατί ο Αζερμπαϊτζάν είναι η μεγαλύτερη χώρα στον Νότιο Καύκασο σε έκταση, πληθυσμό και δυνατότητες», είπε ο Αλίγεφ σύμφωνα με την αζερική Interfax.

Κατά τον Αλίγεφ ποτέ ξανά δεν έχουν ανακοινωθεί τέτοια ποσά για τις χώρες του Νοτίου Καυκάσου.

«Αυτός είναι δείκτης, ότι τα κεφάλαια προσφέρονται μετά τον πόλεμο. Αν είναι έτσι, το Αζερμπαϊτζάν υπέφερε περισσότερο στον πόλεμο. Αυτά τα κεφάλαια πρέπει να δοθούν στο Αζερμπαϊτζάν», διαμαρτυρήθηκε ο Αλίγεφ, ο οποίος σημείωσε, ότι το θέμα έπεσε στο τραπέζι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο Μπακού.

«Η απάντησή του ήταν, ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν χρειάζεται κεφάλαια. Πρώτον, κανείς δεν μας πρόσφερε τίποτα. Εσείς προτείνατε τα λεφτά σε εμάς και εγώ θα σας πω, αν τα χρειαζόμαστε ή όχι. Δεν πρέπει να αποκαταστήσουμε τις απελευθερωμένες περιοχές; Θέλουμε δισεκατομμύρια δολλαρίων για αυτό. Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα αυτάρκες κράτος. Αλλά αν εμείς δεχθούμε κεφάλαια με τη μορφή επιχορήγησης, όπως η Αρμενία, τότε δεν θα τα απορρίψουμε ποτέ».

Σημείωση Infognomonpolitics.gr: Αφού αιματοκύλησε την περιοχή στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ το φθινόπωρο του 2020, με τη βοήθεια της Τουρκίας, ο Αλίγεφ ζητά και περισσότερη χρηματοδότηση. Φέρνει δε ως πρόσχημα την ανοικοδομηση των περιοχών που καταλύφθηκαν (όχι απελευθερώθηκαν όπως δήλωσε).

Για ποιά ανοικοδόμηση μιλάμε; Εδώ πρόκειται περί… ισοπέδωσης. Οι Αζέροι σβήνουν τα ίχνη των Αρμενίων στο Αρτσάχ. Μετά την ήττα της Αρμενίας στον πόλεμο των 44 ημερών, το Αζερμπαϊτζάν έχει επιδοθεί σε μία πολιτιστική γενοκτονία στο Αρτσάχ. Υπενθυμίζονται θέματα που ανέδειξε το infognomonpolitics, όπως η καταστροφή νεκροταφείου του 18ου αιώνα , η καταστροφή τρούλου σε ιστορική εκκλησία στο Σουσί και άλλα πολλά παρόμοια εγκλήματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube