Weather Icon

Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP καταγγέλλει ότι η δικαστική υπόθεση για το κλείσιμό του είναι μια «πολιτική επιχείρηση»

Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP καταγγέλλει ότι η δικαστική υπόθεση για το κλείσιμό του είναι μια «πολιτική επιχείρηση»

Το φιλοκουρδικό τουρκικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) δήλωσε σήμερα πως η δικαστική υπόθεση για το κλείσιμό του λόγω φερόμενων σχέσεων του με μαχητές είναι μια «πολιτική επιχείρηση».

Η υπόθεση, η οποία κατατέθηκε και πάλι σήμερα στο Ακυρωτικό Δικαστήριο από τον εισαγγελέα, είχε αρχικά επιστραφεί τον Μάρτιο από το Συνταγματικό Δικαστήριο για διαδικαστικούς λόγους λόγω έλλειψης λεπτομερειών.

Η κίνηση του εισαγγελέα τον Μάρτιο είχε αποτελέσει την κορύφωση της μακροχρόνιας καταστολής του HDP, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος του κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας χιλιάδες μέλη του δικάστηκαν με κατηγορίες κυρίως για τρομοκρατία.

Η Περβίν Μπουλντάν, συμπρόεδρος του HDP, δήλωσε πως το δικαστικό σώμα μάλλον θα πρέπει να ερευνήσει τις πρόσφατες κατηγορίες για διαφθορά μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, παρά να ανοίξει μια υπόθεση σε βάρος του κόμματός της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube