Weather Icon

Τα “καλά” της θετικής ατζέντας: Νέα επίθεση της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο με κατηγορίες για «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πολιτικές»

Τα “καλά” της θετικής ατζέντας: Νέα επίθεση της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο με κατηγορίες για «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πολιτικές»

Επίθεση της Άγκυρας – Δεν αναγνωρίζει την κοινή διακήρυξη της Med 7

Μια ημέρα μετά το καλό κλίμα που άρχισε να καλλιεργείται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνη Άγκυρα επέστρεψε στη γνωστή επιθετική της ρητορική.

Για «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πολιτικές» κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την κοινή διακήρυξη της Med 7.

Σε δήλωσή του ο Τανζού Μπιλγκίτς, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Η κοινή διακήρυξη που εκδόθηκε στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των επτά μελών της ΕΕ με ακτές στη Μεσόγειο στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου δεν έχει αξία για εμάς».

Στο ίδιο κλίμα, συμπληρώνει: «Δεν είναι δυνατόν αυτό το σχήμα, που προωθεί τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πολιτικές του ελληνικού- ελληνοκυπριακού διδύμου στο Κυπριακό και την ανατολική Μεσόγειο, να συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα και στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή. Όπως έχουμε αναφέρει και προηγουμένως, ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας δεν μπορεί να δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την ‘τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου’. Σε αυτή την περίπτωση, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ξανά την πρόταση του προέδρου μας για μια περιφερειακή συνδιάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο».

Η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίστηκε ως βήμα για ένα ήσυχο καλοκαίρι από αρμόδιες πηγές, επισημαίνοντας παράλληλα πως το θετικό κλίμα που επικράτησε στο ραντεβού είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσει ο πάγος» μεταξύ των δύο ηγετών.

Ωστόσο, η Τουρκία δεν εγκαταλείπει την προκλητική της πολιτική έναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

https://www.pontosnews.gr/655222/kosmos/epithesi-toyrkias-ellada-kypro-maximalistikes-apaitiseis-politikes/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube