REAL TIME |

Παρακρατικοί Θράκης και ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν ακυρώνουν την θετική ατζέντα των ε/τ σχέσεων

Παρακρατικοί Θράκης και ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν ακυρώνουν την θετική ατζέντα των ε/τ σχέσεων

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Συνεχίζεται η ανθελληνική δράση Ελλήνων υπηκόων αυτη τή φορά με συμμετοχή τους σε εκδήλωση στην Αδριανούπολη, παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, εμφανώς με εντολή Χακάν Φιντάν ο οποίος αναφέρθηκε στη δεινή δήθεν κατάσταση των “Τούρκων” στη Δυτική Θράκη, των Ουιγούρων στην Κίνα και των Τατάρων της Κριμαίας και κάλεσε όλες τις μουσουλμανικές χώρες να δράσουν από κοινού για τα θέματα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Παρακρατικός κ. Οζάν Αχμέτογλου (δημοσιογράφος, Πρόεδρος της παράνομης ΤΕΞ) και ο Εγκάθετος κ. Αχμέτ Καρά (δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος της ίδιας οργάνωσης) θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση με θέμα ” «Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ένας 41χρονος Νομικός Αγώνας » ως προσκεκλημένοι του Βαλκανικού Ινστιτούτου Ερευνών του Πανεπιστημίου Θράκης της Αδριανούπολης με συντονιστή τον κ. Αλή Χουσεΐνογλου από τον Ίασμο, ο οποίος κι έχει ενταχθεί στο δίκτυο ανθελληνικής προπαγάνδας με δράση εκτός συνόρων σε διεθνή fora.

Αναμένεται οι επιφανείς εκπρόσωποι του τοπικού παρακράτους ( και οι δύο βασικοί ομιλητές έχουν στραφεί εναντίον του Komotinipress κι εμού προσωπικώς με παρακρατικές μεθόδους) να μιλήσουν για την ιστορική εξέλιξη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που αποτελεί και την αιχμή του δόρατος της ανθελληνικής δραστηριότητας του παρακράτους στην Θράκη.

Το αφήγημα του κ. Οζάν Αχμέτογλου αναπτύσσεται -ως συνήθως- στη άποψή του περί “τουρκοφοβίας” της τοπικής κοινωνίας , αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα που σχετίζονται με την πραγματική υπόσταση της ΤΕΞ και της ευθυγράμμισής της με την επίσημη τουρκική πολιτική διαχρονικά. Έχουμε ακούσει σε ανάλογου τύπου εκδηλώσεις, τον κ. Οζάν Αχμέτογλου να υιοθετεί την άποψη ότι ” ειδικά μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, η Ελλάδα άρχισε να αναπτύσσει μια πολιτική που δηλώνει «Δεν υπάρχουν Τούρκοι» στη Δυτική Θράκη και ότι ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, υποβλήθηκαν αγωγές κατά μειονοτικών ενώσεων με τη λέξη «Τούρκος» στο ονόματα στη Δυτική Θράκη. Ο Ozan Ahmetoğlu ισχυρίζεται ότι τις εβδομάδες μετά την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου 1983, οι πινακίδες που έφεραν τα ονόματα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, στη συνέχεια της Ένωσης Τουρκικών Νέων Κομοτηνής και της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης αφαιρέθηκαν από η ελληνική αστυνομία και μάλιστα από αυτή την ημερομηνία”

Στο ίδιο μήκος κύματος νομικός σύμβουλος της ΤΕΞ και πρώην Πρόεδρος αυτής , δικηγόρος κ. Αχμέτ Καρά, αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά πώς λειτουργεί η διαδικασία του ελληνικού εσωτερικού δικαίου στην υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και τη διαδικασία του ΕΔΑΔ των υποθέσεων δίνοντας έμφαση στο επιχείρημα ότι ” η Ελλάδα, στην περίπτωση της ΤΕΞ παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων Δυτ. Θράκης.”

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ στις 13 Μαΐου αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ακ Σαράι στην Άγκυρα, το τουρκικό βαθυκρατικό σύστημα θέτει εκ νέου “ταυτοτικό ζήτημα” για την Μειονότητα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρονική σύμπτωση κατά την οποία, την ίδια στιγμή που στην 15η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) στην Μπαντζούλ, την πρωτεύουσα της Γκάμπια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάναναφέρθηκε στην «άδικη απομόνωση» της (ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ) Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), στη δεινή κατάσταση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη, των Ουιγούρων στην Κίνα και των Τατάρων της Κριμαίας και κάλεσε όλες τις μουσουλμανικές χώρες να δράσουν από κοινού για τα θέματα αυτά.

ΠΗΓΗ: Komotinipress.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube