Weather Icon

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως το Ισραήλ

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως το Ισραήλ

Ταγίπ Ερντογάν: Το Ισραήλ πρέπει να να πάρει ένα αποτρεπτικό μάθημα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο για τον εαυτό του αλλά και για τη χώρα του στον μουσουλμανικό κόσμο, εκμεταλλεύεται την κρίση στη Γάζα και προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω του τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου.

Χθες είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον Ιρανό πρόεδρο Ρουχάνι. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι “η διεθνής κοινότητα θα πρέπει επίσης να δώσει στο Ισραήλ ένα ισχυρό και αποτρεπτικό μάθημα απέναντι στις απερίσκεπτες επιθέσεις του”.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας είπε ότι με τον Ιρανό ομόλογό του εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους με τον πιο σκληρό τρόπο ενάντια στις επιθέσεις και τις διώξεις που πραγματοποίησε το Ισραήλ στην Παλαιστίνη και ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει επίσης να διδάξει στο Ισραήλ ένα ισχυρό και αποτρεπτικό μάθημα απέναντι σε αυτές τις απερίσκεπτες επιθέσεις, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι απαραίτητο ο ισλαμικός κόσμος να βρίσκεται σε μια ενότητα ρητορικής και δράσης σε αυτό το πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της Βουλής του Κατάρ (Katar Şura Meclisi), Başkanı El Mahmud, δήλωσε ότι συγχαίρει τον Ερντογάν και τον τουκρικό λαό για τη στάση που τηρεί στο θέμα της Παλαιστίνης και τόνισε τα εξής: “Στηριζω εσάς και τις προτάσεις σας. Θέλω δε να πω και το εξής: Είμαστε μαζί σας, είμαστε μαζί με την Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι λέει η Τουρκία”.

Ο πρόεδρος της Βουλής του Κατάρ (Katar Şura Meclisi), Başkanı El Mahmud

Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube