Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 11 Μαρτίου 2021

Τσαβούσογλου : Δεν υποχωρεί η Τουρκία για τους S-400

Τσαβούσογλου : Δεν υποχωρεί η Τουρκία για τους S-400

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία στο θέμα της αγοράς S-400 από την Ρωσία, όπως έκανε σαφές ο ΥΠΕΞ της χώρας, καθώς δήλωσε ότι η Τουρκία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας «και έχει τo δικαίωμα να τα αποκτήσει από διάφορες πηγές»

Η Τουρκία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και έχει τo δικαίωμα να τα αποκτήσει από διάφορες πηγές, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας σαφές ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να υποχωρήσει, παρά την αμερικανική δυσαρέσκεια, στο θέμα της αγοράς S-400 από την Ρωσία.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Αλ-Τάνι, στη Ντόχα, ο Τσάβουσογλου τόνισε την ανάγκη της Τουρκίας να ενισχύσει την άμυνα του εναέριου χώρου της.

«Θα χρειαστούμε περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα, διατηρεί το δικαίωμα να τα αποκτήσει από διαφορετικές πηγές. Αλλά κανείς δεν πρέπει να επικρίνει την Τουρκία γι’ αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, όταν ρωτήθηκε για την αγορά της δεύτερης παρτίδας αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Η αγορά των S-400 της Τουρκίας από την Ρωσία έχει αποτελέσει σημείο έντονης διαμάχης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2019. Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και να αγοράσει συστήματα Patriot αντ’ αυτού, απειλώντας, μάλιστα, να ακυρώσει τις παραδόσεις των F-35.

Η Άγκυρα δεν έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής, παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2020.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά της δεύτερης παρτίδας S-400 και για πιθανή κοινή παραγωγή, βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube