REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 15 Μαρτίου 2021

Σε μια κλωστή oι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας! Διαμαρτυρία της Τουρκίας στη Ρωσία για τη Συρία

Σε μια κλωστή oι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας! Διαμαρτυρία της Τουρκίας στη Ρωσία για τη Συρία

Σε μια “κλωστή” κρέμεται η λυκοφιλία Πούτιν-Ερντογάν (διότι περί αυτού πρόκειται) μετά τον χθεσινό ανηλεή βομβαρδισμό ρωσικών μαχητικών σε φάλαγγα Τούρκων και Τζιχαντιστών που κλέβουν ασύστολα συριακό πετρέλαιο εδώ και χρόνια.

Σε έκτακτη ανακοίνωση που που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείου άμυνας, αναφέρεται ότι “η Τουρκία έχει ενημερώσει τη Ρωσία να σταματήσει τη στόχευση αμάχων και με την βοήθεια του συριακού καθεστώτος”.

Όπως ανέφερε το Anadolu, το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα (15 Μαρτίου) ότι «βαλλιστικοί πύραυλοι SCUD που εκτοξεύτηκαν από το αεροδρόμιο Κουβέιρ που ελέγχεται από το ”συριακό καθεστώς” στο Χαλέπι, στόχευσαν οικισμούς και χώρους στάθμευσης για φορτηγά μεταφοράς πετρελαίου στην βόρεια Τζαραμπλούς και σε συνοικίες της al-Bab, με θύματα ”αμάχους” ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.


Αφού ξεκίνησαν οι ρίψεις πυραύλων στην περιοχή και στόχευσαν πολίτες, εστάλη μια ειδοποίηση στην πλευρά της Ρωσίας να σταματήσουν τα πάντα, αλλά οι καθορισμένοι στόχοι δέχθηκαν ομοβροντία πυραύλων”, κατέληξαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή “έχουν ειδοποιηθεί” και παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η απάντηση ήρθε “μέσω διαρροών” των ρωσικών αρχών στο Κρεμλίνο ότι η Συρία ετοιμάζεται να αγοράσει μοίρα αεροσκαφών MiG-35, αυξάνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες αεροπορικής δύναμης.

Η Μόσχα σύμφωνα με ειδικούς αλλά και παλαιότερες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, θέλει να δοθεί ο έλεγχος ολόκληρης της συριακής επικράτειας στην Δαμασκό, για αυτό και δεν θα κάνει πίσω σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία ή οτιδήποτε άλλο.

Η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη που εξακολουθεί να διατηρεί έναν μεγάλο στρατό και το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών κεφαλών στον κόσμο.

 

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube