Weather Icon
ΗΠΑ 14 Φεβρουαρίου 2021

Τραμπ μετά την αθώωσή του: Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας

Τραμπ μετά την αθώωσή του: Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας
Σχόλιο περί «κυνηγιού μαγισσών» έκανε, το Σάββατο (13/02, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ με το που αθωώθηκε από τη Γερουσία από τις κατηγορίες περί υποκίνησης εξέγερσης σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο και τόνισε πως «έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας».

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία το Σάββατο (13/02, τοπική ώρα), έκανε λόγο για ένα άλλο μέρος του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας» και τόνισε πως «έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας». 

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση, με το που γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επεσήμανε:
.
«Είναι μια θλιβερή απεικόνιση της εποχής μας το ότι ένα πολιτικό κόμμα στην Αμερική έχει το ελεύθερο να υποτιμήσει το κράτος δικαίου, να δυσφημίσει την επιβολή του νόμου, να ενθαρρύνει τον όχλο, να συγχωρήσει τους ταραχοποιούς και να μετατρέψει τη δικαιοσύνη σε ένα εργαλείο πολιτικής εκδίκησης και να εκδιώξει, να βάλει σε μαύρη λίστα, να ακυρώσει και να καταστείλει όλα εκείνα ή όλους εκείνους με τα οποία διαφωνεί».
.
Ακόμα, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι «θα είναι πάντα υπερασπιστής του ακλόνητου κράτος δικαίου, των ηρώων της επιβολής του νόμου και του δικαιώματος των Αμερικανών να συζητούν ειρηνικά και με αξιοπρέπεια τα θέματα της ημέρας χωρίς κακία και χωρίς μίσος».
.
Εκτός από αυτό, ο τέως Πρόεδρος σημείωσε ότι πιστεύει ότι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα είναι ένα εργαλείο πολιτικής εκδίκησης.
.
Ο ίδιος, αφού ευχαρίστησε τη νομική του ομάδα, τόνισε πως «το ιστορικό, πατριωτικό και όμορφο κίνημά μας για να κάνουμε πάλι την Αμερική μεγάλη μόλις άρχισε και, τους επόμενους μήνες, έχω πολλά να μοιραστώ μαζί σας».

​Υπενθυμίζεται πως οι γερουσιαστές των ΗΠΑ, με 57 ψήφους υπέρ και 43 κατά, απάλλαξαν το Σάββατο (13/02) τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τις κατηγορίες περί υποκίνησης εξέγερσης, σχετικά με την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, οι οποίοι αποπειράθηκαν να σταματήσουν την επικύρωση του Τζο Μπάιντεν ως νικητή των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών. 
.
sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube