Weather Icon

Περισσότερα από 800 μωρά και παιδιά στις φυλακές της Τουρκίας

Περισσότερα από 800 μωρά και παιδιά στις φυλακές της Τουρκίας

Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου, μόνο στην Τουρκία

Βουλευτής Ömer Faruk Gergerlioğlu: «Περισσότερα από 800 μωρά και παιδιά βίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας»

Ο βουλευτής του HDP στο νομό Kocaeli, Ömer Faruk Gergerlioğlu, αναφερόμενος στον εγκλεισμό στις φυλακές γυναικών, είπε ότι υπάρχουν περισσότερα από 800 μωρά και παιδιά στη φυλακή.

Ο Gergerlioğlu, ο οποίος έκανε δήλωση Τύπου για το θέμα στο Κοινοβούλιο, έφερε τα μωρά και τα παιδιά που φυλακίστηκαν με τις μητέρες τους στην ημερήσια διάταξη και πάλι, ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο Gergerlioğlu, ο οποίος έδειξε τη φωτογραφία των Kasım και Yasemin Melizci και των μωρών τους εννέα μηνών, που συνελήφθησαν στην Άγκυρα πριν από λίγες ημέρες, είπε:

“Κοιτάξτε, τα μωρά μπαίνουν στις φυλακές κάθε μέρα, υποβάλλουμε αυτές τις προτάσεις για αυτό. Κοιτάξτε, δείτε τη μητέρα και το μωρό που βλέπετε σε αυτήν τη φωτογραφία! Αυτή είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε προτού τεθεί υπό κράτηση και αυτό το παιδί πήγε στη φυλακή έτσι. Ποια συνείδηση ​​μπορεί να το σηκώσει; Σκεφτείτε ότι αυτό το μωρό βρίσκεται στη φυλακή “, είπε.

Τα κύρια μέρη των δηλώσεων του Gergerlioğlu έχουν ως εξής:

«Ενώ εμείς εδώ και καιρό καταγγέλουμε ότι περισσότερα από 800 μωρά και παιδιά βρίσκονται στη φυλακή, επειδή φυλακίστηκαν οι γονείς τους, κάποιοι δεν ακούνε και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και επιδεινώνεται. Τι σκληρότητα είναι αυτή; Αυτή η μητέρα πηγαίνει στη φυλακή ως προφυλακισμένη. Εαν καταδικαστεί, επειδή έχει μωρό έως 18 μηνών δεν μαπίνει στη φυλακή με βάση το νόμο. Όμως, επειδή είναι προφυλακισμένη, μπήκε στη φυλακή με το μωρό της. Το ανδρόγυνο Yasemin-Kasım Melizci συνελήφθη στην Άγκυρα με το 9χρονο μωρό τους και τώρα αυτή η μητέρα με το μωρό της, αλλά και ο πατέρας του βρίσκονται στη φυλακή. “

Ο Gergerlioğlu, αναφερόμενος σε μια άλλη περίπτωση, έδειξε τη φωτογραφία δύο μικρών παιδιών της Ilayda Tekgöz, που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, να σέρνεται στους διαδρόμους του δικαστηρίου, συνέχισε ως εξής:

“Επιτρέψτε μου να σας δείξω μια άλλη φωτογραφία. Εδώ, στους διαδρόμους του δικαστηρίου, μπορείτε να δείτε την κατάσταση δύο παιδιών που κάθονται σε μια άθλια κατάσταση, καθισμένα έξω, ενώ η μητέρα τους είναι στο δικαστήριο. Το ένα είναι μωρό 1,5 ετών και το άλλο αγόρι τεσσάρων ετών.

Η İlayda Tekgöz συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή του Μπακίρκιοϊ. Ο Μεχμέτ Εκρέμ 1,5 χρονών και η 4χρονη αδερφή του Ζουλάλ πέρασαν με τη μητέρα τους σε ένα κελί καραντίνας στη φυλακή Μπακίρκιοϊ . Τη νύχτα που συνέλαβαν τη μητέρα τους, βλέπουμε μια Τουρκία όπου τα παιδιά υφίστανται άθλια κακοποίηση.

Πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη Δικαιοσύνη, αυτά τα παιδιά είναι η γενιά μας, το μέλλον μας και καταστρέφουμε αυτά τα παιδιά με τα ίδια τα χέρια μας. Αυτό είναι αδιανόητο. Αυτά τα παιδιά καταστρέφονται, οικογένειες καταρρέουν, αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και, δυστυχώς, τα θέματα που έχουμε παρουσιάσει με σχετική πρόταση νόμου για να βελιτωθεί η κατάσταση, έχουν αγνοηθεί μέχρι τώρα.

Πηγή: rudaw.net

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube