fbpx
Weather Icon
Εκδόσεις Ινφογνώμων 19 Ιανουαρίου 2021

«MIT – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας. Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα.» Κυκλοφόρησε στη Γαλλία, τώρα και στην Ελλάδα (στα γαλλικά)

«MIT – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας. Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα.» Κυκλοφόρησε στη Γαλλία, τώρα και στην Ελλάδα (στα γαλλικά)

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων στη γαλλική γλώσσα το βιβλίο των Κωνσταντίνου Πικραμένου και Σάββα Καλεντερίδη:

«MIT – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας – Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα.»

«Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) – Le service secret turc. La guerre sur tous les fronts…»

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) – Η «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» αποτελεί σήμερα το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο συλλογής πληροφοριών και άσκησης εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας του Ερντογάν. Ελάχιστες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δομή, την αποστολή και τη δράση της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

 • Ποιο είναι το οργανόγραμμα της MIT;
 • Πώς λειτουργεί;
 • Ποιες είναι οι μέθοδοί της;
 • Ποια είναι η ιστορία και η προέλευσή της;
 • Πώς αναδιαρθρώθηκε υπό τον Hakan Fidan;
 • Ποιες είναι οι δραστηριότητές της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα;
 • Τι ρόλο παίζει η MIT στη νεο-οθωμανική στρατηγική του Ερντογάν;
 • Ο εσωτερικός της κανονισμός της επιτρέπει να προβαίνει σε δολοφονίες και απαγωγές αντιπάλων της κυβέρνησης Ερντογάν στο εξωτερικό;
 • Ποια ήταν η συμμετοχή της ΜΙΤ στη δολοφονία των τριών Κουρδισσών του PKK στο Παρίσι το 2013;
 • Πώς δρα στη Ελληνική Θράκη;
 • Ποιος ο ρόλος της στον πόλεμο στη Συρία;
 • Ποιες οι σχέσεις του Hakan Fidan με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι σημαντικές για να ρίξουμε φως στο τι είναι πραγματικά η MIT και τι κινδύνους και απειλές θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες.

Ένα μοναδικό βιβλίο-έρευνα που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσουν τόσο οι ιθύνοντες (πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί,) όσο και οι απλοί Έλληνες πολίτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την αλήθεια που δε θα ακούσουν στα δελτία ειδήσεων και δε θα διαβάσουν στο διαδίκτυο…

Tο βιβλίο «ΜΙΤ: Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα» αποτελεί την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο συγγραφική απόπειρα συνολικής παρουσίασης της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κατά το παρελθόν έχουν εκδοθεί σημαντικά και αξιόλογα βιβλία στα ελληνικά όπως “Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και σύγχρονη ΜΙΤ” του αείμνηστου δημοσιογράφου Μάνου Ηλιάδη από τις εκδόσεις Ινφογνώμων, αλλά και βιβλία στα τουρκικά όπως τα απομνημονεύματα Τούρκων ανωτάτων στελεχών της ΜΙΤ του Νουρί Γκιουντές και του Μεχμέτ Ευμούρ ή βιβλία για τις σχέσεις της ΜΙΤ με τους Γκρίζους Λύκους και το οργανωμένο έγκλημα (βλέπε εμπόριο ηρωίνης).

Η ποιοτική διαφορά με τις εν λόγω συγγραφικές προσπάθειες είναι τώρα για πρώτη φορά παρουσιάζεται η σύγχρονη δομή, λειτουργία και δράση της ΜΙΤ υπό τη διοίκηση του Χακάν Φιντάν από το 2010 μέχρι και τώρα.

Το βιβλίο πλήρως επικαιροποιημένο και δομημένο με χρονολογική σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τόσο τα δομικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ΜΙΤ όσο και το βρόμικο ρόλο αυτής στο πόλεμο στη Συρία, στο Ιράκ, τη Λιβύη και το Καύκασο.

Αναλύει τη στρατηγική χειραγώγησης και περιχαράκωσης των τουρκομουσαλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη….

Καταγράφει για πρώτη φορά τους μηχανισμούς του Ερντογάνικου λόμπυ στις ΗΠΑ…

Αποκαλύπτει τις στοχευμένες δολοφονίες στελεχών του ΠΚΚ στο Νότιο Κουρδιστάν και στο Παρίσι και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών στο Βέλγιο και την Αυστρία… μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει ότι ΜΙΤ και Τζιχαντιστές συνεργάζονταν σε θεσμικό επίπεδο και σε καθημερινή βάση στη Συρία… Ότι η ΜΙΤ μέσω ΜΚΟ, Κρατικών ιδρυμάτων και φορέων συντηρεί ένα δίκτυο δεκάδων χιλιάδων πληροφοριοδοτών.

Θα ανακαλύψει επίσης ότι η ΜΙΤ και το περιβάλλον του Ερντογάν συμμετείχαν στη μεγαλύτερη, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, επιχείρηση παράκαμψης των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν μέσω ενός Τούρκο Ιρανού που δωροδοκούσε με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τη μισή τουρκική κυβέρνηση….

Το βιβλίο σχεδόν 400 σελίδων έχει εκδοθεί στα Γαλλικά και ήδη κυκλοφορεί  στη Γαλλία, όπου γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Επίσης κυκλοφορεί και στην Ελλάδα στη γαλλική γλώσσα, ενώ αναμένεται η έκδοσή του και στα ελληνικά, τις επόμενες εβδομάδες…

Ο αναγνώστης θα βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πίνακες και αντίγραφα διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία επιβεβαιώνουν όσα καταγράφονται στο βιβλίο.

Τίτλος:

«MIT – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας.

Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα.»

«Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) – Le service secret turc.

La guerre sur tous les fronts…»

Γλώσσα: Γαλλικά

Συγγραφείς:

Κωνσταντίνος Πικραμένος, Σάββας Καλεντερίδης

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα

Τ 2103316036, Φ 2103250421

[email protected], www.infognomon.gr

Κατηγορία: Πολιτική

Σελ.: 372

Μέγεθος: 15,8 Χ 24

ISBN: 978-618-5219-95-6

Κωδ.: 86979Π40

Τιμή: 22 €

σχετικά άρθρα