Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Οκτωβρίου 2020

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Νάτο καλεί σε κατάπαυση πυρός – Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Αρμενία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Νάτο καλεί σε κατάπαυση πυρός – Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Αρμενία

Φωτ: Reuters

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κάλεσε σε κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την ώρα που η λίστα των θυμάτων αυξάνεται από τις συγκρούσεις στο νότιο Καύκασο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεβ δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η Τουρκία ζήτησε από το ΝΑΤΟ να παρέμβει για την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από την περιοχή, η οποία βάσει νόμου ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο κατοικείται και κυβερνάτε από Αρμένιους.

Με την ένατη ημέρα των συγκρούσεων να εξελίσσεται, τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ για επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Μετά από τη συνάντηση του με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτική λύση στην περιοχή.

Με τη σειρά του , ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Το Αζερμπαϊτζάν δίνει μάχη μέσα σε δικό του έδαφος, προσπαθεί να πάρει πίσω τη γη του από τρομοκράτες και κατακτητές. Νομικώς και ηθικώς, όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εχθροπραξίες άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου και κλιμακώθηκαν πολύ γρήγορα, θυμίζοντας το 1990, όταν τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube